Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Największe skarby naszej cywilizacji

Cykl: W dżungli zdrowia (tom 5)
Wydawnictwo: Burda Książki
6,88 (99 ocen i 15 opinii) Zobacz oceny
10
7
9
6
8
21
7
24
6
28
5
7
4
3
3
1
2
1
1
1
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788377789186
liczba stron
350
słowa kluczowe
zdrowie, owoce, warzywa, natura
kategoria
poradniki
język
polski
dodała
Dorota

Soczewica i fasola to znakomite źródła białka, migdały i orzechy zawierają dużo magnezu poprawiającego nastrój, kasza jaglana przywraca wewnętrzną równowagę, a peruwiańska kasza quinoa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. W pestkach naszych polskich jabłek, moreli i brzoskwiń kryje się przeciwrakowa witamina B17, miód ma wiele właściwości leczniczych, a z nasion dzikiej róży robi się...

Soczewica i fasola to znakomite źródła białka, migdały i orzechy zawierają dużo magnezu poprawiającego nastrój, kasza jaglana przywraca wewnętrzną równowagę, a peruwiańska kasza quinoa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. W pestkach naszych polskich jabłek, moreli i brzoskwiń kryje się przeciwrakowa witamina B17, miód ma wiele właściwości leczniczych, a z nasion dzikiej róży robi się najlepszy olejek, którego można używać zamiast kremu do twarzy.

To są prawdziwe skarby, o których ludzie już chyba zapomnieli. A przecież są tuż obok, bardzo blisko nas! Od rumianku, czosnku i żurawiny przez kaszę gryczaną i jęczmienny pęczak aż po stewię, yerba mate i awokado. Oto największe, bezcenne skarby naszej cywilizacji.
Autorka

 

źródło opisu: Burda

źródło okładki: Burda

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 0
| 2015-08-21
Na półkach: Przeczytane, 52/2015
Przeczytana: 21 sierpnia 2015

Tym razem p. Pawlikowska zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Kiedy pisze o jedzeniu i kosmetykach trochę mi brakuje porządnej blibliografii - jak pomstujemy na jakąś substancję, to ona zazwyczaj ma swoja nazwę i ktoś ją przebadał, więc wartoby się do tego odnieść, a nie podawać jedynie wnioski, to zubaża książki p. Pawlikowskiej. Tym razem znalazły się również dwa słowa o kulturze masowej i te uważam za niezwykle cenne. Chłam dostajemy nie tylko w barach fast food, ale także w telewizji, radiu i w sieci. Te rzeczy też na nas wpływają i dobrze mówić o tym głośno.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Powrót z gwiazd

Lubię motyw eksploracji kosmosu i problemów, na jakie możemy się natknąć. Czarne dziury, paradoksy czasowe... Książki opowiadające o tym skupiają się...

zgłoś błąd zgłoś błąd