Zielono & zdrowo

Tłumaczenie: Małgorzata Samborska
Wydawnictwo: Buchmann
7,12 (17 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
9
7
4
6
1
5
0
4
0
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The Green Kitchen
data wydania
ISBN
9788328019218
liczba stron
248
język
polski
dodała
justyna

Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida – niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy… Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories” oraz książka, dzięki której odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych...

Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida – niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy…
Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories” oraz książka, dzięki której odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych smaku i fantastycznie podanych.

 

źródło opisu: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/

źródło okładki: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1277
Ervisha | 2017-04-13

Będę z szczera: po tylu pozytywnych opiniach, które przeczytałam w internecie spodziewałam się na prawdę świetnej książki i nie mogłam doczekać się, kiedy trafi w moje ręce. Niestety kiedy ją otrzymałam i dokładnie przejrzałam, tak jak w przypadku książki "Jadłonomia", obeszło się bez słów zachwytu. Znalazłam kilka ciekawych inspiracji dla siebie, ale na tym koniec.

Swoją treścią nie "powaliła" mnie na kolana i nie stanie się moją ulubioną. A może po prostu miałam zbyt duże oczekiwania?
Mimo tego książka powinna zainteresować wegetarian a także wszystkich, którzy szukają pomysłów na smaczne, zdrowe dania, opierające się na naturalnych produktach. 

książek: 716
annapotuczko | 2015-10-10
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2015
Przeczytana: 10 października 2015

Moja kulinarna osobowość mieści się w pojęciu fleksitarianizm: nie przepadam za mięsem, choć nie rezygnuję z niego całkowicie. Żywieniowo identyfikuję się zarówno z Davidem, jak i Luise - autorami książki, szwedzko-duńską parą mieszkającą z córeczką Elsą i synkiem Isakiem w Sztokholmie. Eksperymentują w kuchni wegetariańskiej od wielu lat i całemu światu znani są jako autorzy bloga kulinarnego Green Kitchen Stories. Ich pierwsza książka ukazała się w Polsce pod koniec wakacji.

Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że ten tytuł to jedna z lepiej wydanych książek kucharskich. Minimalistyczna i bardzo oszczędna, pozbawiona zbędnych zapychaczy, naturalna. Zupełnie, jak przepisy, które znajdziemy w środku. Zawsze warto przejrzeć spis treści, zanim podejmie się decyzję o zakupie. Dla mnie podział na posiłki jest bardzo praktyczny, ułatwia przeglądanie książki, kiedy szukam dania odpowiadającego moim potrzebom.

Pierwszy rozdział to niezbędnik początkującego wegetarianina; autorzy...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd