Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Wiem co jem. Przepisy z programu

Wydawnictwo: Publicat
7,2 (20 ocen i 7 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
2
8
4
7
4
6
6
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324520831
liczba stron
152
słowa kluczowe
Przepisy kulinarne, kuchnia
język
polski
dodała
Aghama

„Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami...

„Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (…)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie.”
Katarzyna Bosacka

Czy można na co dzień jeść bez chemii?
Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności?
Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?

Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze.

Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym.

Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych.
Smacznie i zdrowo.

Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.
Sposoby na ograniczenie "chemii na stole".
Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.

Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: ”Co tygrysy lubią najbardziej”, „Proste jak drut”, czy „Dziękuję, nie marnuję”.
Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.

 

źródło opisu: http://publicat.pl/publicat/oferta/ksiazki-kuchars...(?)

źródło okładki: http://publicat.pl/publicat/oferta/ksiazki-kuchars...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2545
Magdalena | 2015-12-26
Na półkach: Przeczytane, 2015
Przeczytana: 26 grudnia 2015

Świetne łatwe do zrobienia, zdrowe przepisy :).

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Bundesliga. Niezwykła opowieść o niemieckim futbolu

W swojej kategorii pozycja wręcz wzorowa. Wciągająca, zaskakująca, napisana z niesamowitym biglem, a przy okazji nieprzeładowana faktami. Nie jest to...

zgłoś błąd zgłoś błąd