Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata

Okładka książki Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata praca zbiorowa
Okładka książki Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Jedność
Data wydania:
2015-03-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-03-01
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788379710416
Tłumacz:
Zofia Pająk
Tagi:
kulinaria sushi przepisy nauka gotowania
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1
1

Na półkach:

Ja daję 10. Jeśli ktoś tworzy książkę kucharską powinna ona być łatwa w przekazie.
Zdjęcia umożliwiają kontrolę nad tym jak dane danie bądz deser powinny wyglądać.
Jest bazą do poszerzenia kulinarnej wiedzy I źròdłem inspiracji. Też dzieki niej możemy przekonać się do nowe kuchni ze Świata.
A gotowanie to super pasja

Ja daję 10. Jeśli ktoś tworzy książkę kucharską powinna ona być łatwa w przekazie.
Zdjęcia umożliwiają kontrolę nad tym jak dane danie bądz deser powinny wyglądać.
Jest bazą do poszerzenia kulinarnej wiedzy I źròdłem inspiracji. Też dzieki niej możemy przekonać się do nowe kuchni ze Świata.
A gotowanie to super pasja

Pokaż mimo to

avatar
512
324

Na półkach: , , ,

Książka ładnie wydana. W środku cała masa kolorowych apetycznych fotografii przedstawiających krok po kroku przyrządzanie potraw. Wydaje mi się, że jest raczej skierowana do kompletnie "zielonego" kucharza, laika dopiero zaczynającego swoją przygodę niż do kogoś kto potrafi już coś więcej zrobić w kuchni niż tylko ugotować wodę na herbatę ;) nie mniej jednak przepisy są ciekawe i zawsze można uzupełnić swój warsztat o nowe kulinarne doświadczenia.

Podzielona jest na przepisy jak sam tytuł wskazuje pochodzące z całego świata. Tak więc mamy i przepisy z Europy (m.in. łosoś marynowany, polędwica a la Wellington, apple crumble czyli jabłka pod kruszonką – robiłam i wyszły niczego sobie ;),boeuf bourguignon, makaroniki, gazpacho, paella, musaka, tortilla hiszpańska, tzatziki) Afryki i Bliskiego Wschodu (m.in. marokańskie krokiety, tagine z jagnięciny, kuskus z warzywami, hummus, falafel,) Azji (m.in. nasi goreng, dubu kimchi, sajgonki, sushi, tempura, naan) Ameryki Północnej, Środkowej i Południowej (m.in. indyk nadziewany kasztanami, sernik, amerykańska szarlotka, brownie, chilli con carne, fajitas z kurczaka, guacamole, ceviche).

Owszem wiele przepisów wydaje się być na wysokim poziomie, ale dzięki dokładnym, szczegółowym opisom nie jest tak ciężko zrobić daną potrawę.

Myślę, że chyba najciekawsze były receptury, które znajdowały się w pierwszej części książki i był przedstawiony za pomocą zdjęć krok po kroku proces ich przygotowania. Spisałam sobie co niektóre i będę próbowała też coś zrobić w swoich domowych pieleszach. ;)

Książka ładnie wydana. W środku cała masa kolorowych apetycznych fotografii przedstawiających krok po kroku przyrządzanie potraw. Wydaje mi się, że jest raczej skierowana do kompletnie "zielonego" kucharza, laika dopiero zaczynającego swoją przygodę niż do kogoś kto potrafi już coś więcej zrobić w kuchni niż tylko ugotować wodę na herbatę ;) nie mniej jednak przepisy są...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    8
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    4
  • Chcę mieć
    1
  • Wypożyczone z biblioteki
    1
  • Kulinarne
    1
  • Przepisy kulinarne
    1
  • Do wypożyczenia biblioteka (b)
    1
  • 2018
    1
  • 2015
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata


Podobne książki

Przeczytaj także