Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

Tłumaczenie: Bartłomiej Kotarski
Wydawnictwo: Vivante
7,76 (17 ocen i 5 opinii) Zobacz oceny
10
5
9
0
8
3
7
6
6
1
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Superfoods: The Food and Medicine of the Future
data wydania
ISBN
9788364645549
liczba stron
256
język
polski
dodała
Precious

Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości! Dawid Wolf, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety. Autor wskazuje...

Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości!

Dawid Wolf, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety.

Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. wzrok, sprawność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać odporność i pomagać pokonać zły nastrój. Niezwykle cenny jest też obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają zachęcające, niebanalne, przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy z łatwością przemyci te skarby natury do codziennych posiłków.

To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!

 

źródło opisu: Wydawnictwo Vivante, 2015

źródło okładki: www.illuminatio.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 112
eli | 2015-10-03
Na półkach: Przeczytane

Pięknie wydana "encyklopedia superfoods" przeznaczona dla osób, które są gotowe poszukać, sporo zapłacić za składniki i poświęcić trochę czasu dla zdrowia. Książka raczej dla pasjonatów zdrowego żywienia, chociaż nawet miłośnika polskiej kuchni może zachęcić opatrzona zdjęciami charakterystyka 10 rodzajów superżywności: "historia, fakty i legendy", "korzyści", "na co zwracać uwagę", "w jaki sposób korzystać" i "przepisy".

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Obserwator

"(Nie) Wielka gra" Chyba mam przesyt thrillerami, które nimi nie są i czas zrobić sobie od nich przerwę. Mam wrażenie, że czytam ciągle to...

zgłoś błąd zgłoś błąd