Tajemnice nalewek

Okładka książki Tajemnice nalewek Grzegorz Russak
Okładka książki Tajemnice nalewek
Grzegorz Russak Wydawnictwo: kulinaria, przepisy kulinarne
85 str. 1 godz. 25 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Data wydania:
2013-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2013-01-01
Liczba stron:
85
Czas czytania
1 godz. 25 min.
Język:
polski
ISBN:
9788389223692
Tagi:
przepisy nalewki alkohole
Średnia ocen

7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
537
537

Na półkach: ,

Pozycja o tyle godna polecenia, że jej autorem jest niewątpliwy znawca tradycyjnej, myśliwskiej kuchni, a czym byłaby ona bez staropolskich nalewek?
Miłośnicy nalewek powinni przeczytać tę książkę od deski do deski. Oprócz receptur, znajdą tam bowiem wiele ciekawych informacji. Czy wiecie, że kiedyś nalewki pito w Polsce do posiłków, tak jak np. we Francji wino? Czy wiecie, czym różni się naliwka od nastojki? Czy wiecie, że najlepsze nalewki uzyskuje się z najbardziej prymitywnych, dzikich odmian owoców? Czy wiecie, że do dosładzania nalewek nie należy używać cukru, tylko miodu i to jeszcze nie każdy się nadaje? Czy wiecie, w jaki sposób sporządza się tradycyjną malinówkę, czy dereniówkę?
Ja tego nie wiedziałem, choć nalewki sporządzam już od wielu lat. Musiałem zrewidować swoje receptury, z których byłem dotąd bardzo dumny. Do tej pory większość nalewek sporządzałem, zasypując najpierw owoce cukrem i czekając, aż puszczą sok. Skąd mogłem wiedzieć, że popełniam w ten sposób zbrodnię przeciw smakowi i przeciw tradycji?
Pora sporządzić jakąś staropolską nalewkę, według wskazówek dra Russaka i sprawdzić jej smak, w połączeniu z odpowiednią potrawą. Kilkaset lat doświadczeń naszych przodków w tej dziedzinie zasługuje chyba przynajmniej na eksperyment, prawda?

Pozycja o tyle godna polecenia, że jej autorem jest niewątpliwy znawca tradycyjnej, myśliwskiej kuchni, a czym byłaby ona bez staropolskich nalewek?
Miłośnicy nalewek powinni przeczytać tę książkę od deski do deski. Oprócz receptur, znajdą tam bowiem wiele ciekawych informacji. Czy wiecie, że kiedyś nalewki pito w Polsce do posiłków, tak jak np. we Francji wino? Czy wiecie,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    6
  • Przeczytane
    5
  • Posiadam
    3
  • W kolejce
    1
  • Kulinaria
    1
  • Leśnictwo i łowiectwo
    1
  • Winorośl/wino/nalewki
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tajemnice nalewek


Podobne książki

Przeczytaj także