Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Wydawnictwo: Dwie Siostry
8,3 (437 ocen i 78 opinii) Zobacz oceny
10
94
9
94
8
160
7
51
6
23
5
8
4
5
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788363696184
liczba stron
344
język
polski
dodała
Róża_Bzowa

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”,...

Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

 

źródło opisu: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

źródło okładki: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-jadlonomia.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 402
Marquee | 2017-08-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 19 lipca 2017

Mniam przez duże M!!!
Nigdy po książkach kucharskich nie spodziewałam się wartkiej akcji -wiadomo: składniki sposób przygotowania obrazek, jednak ta pozycja orzekła mnie totalnie. Autorka stworzyła bazę wspaniałych przepisów opartych na kuchni roślinnej. W sposób przejrzysty zostały one podzielone na poszczególne rozdziały. Cała szata graficzna idealnie komponuje się z przedstawionymi przepisami. Jako miesożerca i kucharz klasy średniej jestem oczarowana tymi potrawami, ponieważ łatwo je zrobić i pokazane kompozycje smakowe nie wymagają wyszukanych składników. Jest poprostu pysznie. Marta Dymek zabrała mnie w cudowną podroż wśród smaków jej kuchni.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Ofiara w środku zimy

Wszystko stało się jasne ale czy bedzie już takie same? Skonczylam czytać pierwszy tom i cała drże cała płonę - jestem głodna czytelniczo jestem szale...

zgłoś błąd zgłoś błąd