Pyszne chwasty

Wydawnictwo: Pascal
7,71 (34 ocen i 7 opinii) Zobacz oceny
10
7
9
2
8
8
7
12
6
3
5
1
4
0
3
1
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788376423487
liczba stron
304
słowa kluczowe
kuchnia, przepisy
język
polski
dodała
walkiria

Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść? Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka, i ugotuj risotto z koniczyny! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą...

Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść?

Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka, i ugotuj risotto z koniczyny!

Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!

Pyszne chwasty to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.

„Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!”.
Ewa Wachowicz

„Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty – często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki”.Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia

„Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!”.Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

 

źródło opisu: http://ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php?id=2427_Py...(?)

źródło okładki: http://ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php?id=2427_Py...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2085
Tinkerbelle | 2017-02-06
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 06 lutego 2017

Bardzo ciekawa książka kucharska, chociaż nie ma w niej przepisów, które chciałam wypróbować "już, teraz!".
Na minus nie ma tu informacji odnośnie zdobywania chwastów. Nie sądzę też by te rosnące w dużych miastach nadawały się do konsumpcji.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Syrop z piołunu. Wygnani w Akcji Wisła

Książka jest wstrząsająca i dla mnie jednak zaskakująca, bo ukazuje zupełnie inną stronę Akcji "Wisła" od tej, którą poznałam w szkole. Jest...

zgłoś błąd zgłoś błąd