rozwińzwiń

Fotografia żywności od kuchni

Okładka książki Fotografia żywności od kuchni Teri Campbell
Okładka książki Fotografia żywności od kuchni
Teri Campbell Wydawnictwo: Galaktyka hobby
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
hobby
Tytuł oryginału:
Food Photography & Lighting
Wydawnictwo:
Galaktyka
Data wydania:
2014-03-17
Data 1. wyd. pol.:
2014-03-17
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788375792997
Tłumacz:
Przemysław Imieliński
Tagi:
fotografia żywność poradnik oświetlenie
Średnia ocen

7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
244
163

Na półkach:

Jak smakowicie sfotografować żywność? To pytanie, które zajmuje poranki i noce fotografów reklamowych na całym świecie. Ci, którzy znaleźli odpowiedź na to pytanie, są szczęśliwymi ludźmi, którzy nie tylko rozwijają swoją pasję i talent, ale mogą przy okazji zarobić niezłe pieniądze.
Jednym z tych, którzy zgłębili ową tajemnicę, jest Teri Campbell, amerykański zawodowy fotograf, mistrz w zakresie fotografowania jedzenia. Można rzec, że w restauracji się urodził i wychował, bo spędzał tam jako dziecko mnóstwo czasu, razem z mamą – kelnerką. Sam twierdzi dziś, że ten okres skłonił go do późniejszego wyboru fotografii reklamowej i specjalizacji, fotografii żywności, jako życiowego zawodu i celu. W swoim zawodzie Campbell pracuje już od wielu lat, mając na koncie mnóstwo sukcesów i fotografii, które przyniosły mu uznanie i sławę w środowisku.
Idąc za ciosem, fotograf postanowił, że podzieli się z pasjonatami fotografii żywności swoimi przemyśleniami i podpowie, jak prawidłowo i nietypowo sfotografować potrawy. W ten sposób powstała Fotografia żywności od kuchni, traktująca o wykonywaniu zdjęć potraw, zawierająca masę informacji na temat aranżowania zdjęć, szczegółów technicznych, sposobu fotografowania, oświetlania, etc. Książka, która może stać się bodźcem do własnych poszukiwań i do szlifowania własnych zdolności.
Fotografia żywności…, to niezbyt obszerny poradnik, skierowany do osób, które mają pojęcie o fotografowaniu. Autorowi przyświecał cel przybliżenia fotografii żywności tym osobom, które posiadają już dość dużą wiedzę na temat samego warsztatu fotografa, po to, by przybliżyć nie zupełnym laikom, a praktykom z doświadczeniem dziedzinę fotografii, którą sam się zajmuje. A być może także i po to, by znaleźć godnego następcę.
W książce znajdziemy schematy ustawienia kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, na jaki niestety nie mogą sobie pozwolić wszyscy, a już na pewno nie osoby pstrykające fotografie dla zabawy. To książka albo dla zawodowców, albo dla dość majętnych hobbystów, którzy jednak zupełnymi amatorami nie są. Omawia nie tylko sam proces powstawania zdjęć, przygotowanie do sesji, etc. ale i drugi, równie ważny proces, obróbkę. W tym przypadku w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop. To książka o tajnikach fotografowania żywności, dająca możliwość dopracowania warsztatu, nie zaś nauka od podstaw (!),o ile już próbuje się pracy z fotografią żywności.
Zdecydowanie jest to pozycja dla pasjonatów, takich jak jej autor.
To krótki, a treściwy poradnik, z pięknymi zdjęciami, które zachęcić mogą do spróbowania choćby pracy z tym rodzajem fotografii. Znajdziemy tu opisy 12 sesji, które zostały zaplanowane wokół różnorodnych tematów. To pomysły na zdjęcia od kulek lodowych, poprzez krewetki aż do pizzy z ciągnącym się serem, czy ujęcie nalewanej mrożonej herbaty. Wykorzystujące różnolite techniki, aranżacje, etc. wnoszą świeżość i sporo wiedzy na temat technik fotografowania jedzenia. To mnóstwo praktycznych rad zebranych w jednym miejscu.
Polecam!

Jak smakowicie sfotografować żywność? To pytanie, które zajmuje poranki i noce fotografów reklamowych na całym świecie. Ci, którzy znaleźli odpowiedź na to pytanie, są szczęśliwymi ludźmi, którzy nie tylko rozwijają swoją pasję i talent, ale mogą przy okazji zarobić niezłe pieniądze.
Jednym z tych, którzy zgłębili ową tajemnicę, jest Teri Campbell, amerykański zawodowy...

więcej Pokaż mimo to

avatar
32
25

Na półkach:

ważna lektura

ważna lektura

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    12
  • Przeczytane
    8
  • Posiadam
    5
  • Fotografia
    3
  • Mam papier
    1
  • Moja biblioteczka
    1
  • Fotografia / fotoedycja
    1
  • Posiadane, nieprzeczytane
    1
  • Kuchnia
    1
  • Fotografia 📸
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Fotografia żywności od kuchni


Podobne książki

Przeczytaj także