Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia i nauka

Tłumaczenie: Ernest Aleksy Bartnik
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
9,33 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
2
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Les secrets de la casserole
data wydania
ISBN
8371802390
liczba stron
181
słowa kluczowe
kulinaria, kuchnia i nauka
język
polski
dodał
ryszpak

Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą, mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom. Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w...

Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą, mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom.
Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".

 

źródło opisu: okładka

źródło okładki: fot. własna

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 185
kebby | 2016-03-03

Co się dzieje w mięsie podczas smażenia? Dlaczego rosół powinno się gotować na małym ogniu? Jakie procesy zachodzą gdy dusimy mięso? Jak idealnie ugotować jajko? Odpowiedznie nie tylko na te pytania znajdziesz w tej książce. Autor wyjaśnia wszelkie procesy w sposób naukowy ale bez zbędnego zadęcia i niepotrzebnych komplikacji. Z taką wiedzą śmiało można zacząć eksperymentowanie w kuchni.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Deadpool: Wyzwanie Drakuli

Nie jest to może rozrywka najwyższych lotów, ale bardzo dobrze bawiłam się przy lekturze. A para Deadpool+Shiklah podbiła moje serce i bardzo im kibic...

zgłoś błąd zgłoś błąd