Kuchnia i nauka
181 str.
3 godz. 1 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Les secrets de la casserole
- Wydawnictwo:
- Prószyński i S-ka
- Data wydania:
- 1998-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1998-01-01
- Liczba stron:
- 181
- Czas czytania
- 3 godz. 1 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8371802390
- Tłumacz:
- Ernest Aleksy Bartnik
- Tagi:
- kulinaria kuchnia i nauka
Mistrzowie kuchni rzadko analizują potrawy pod względem chemicznym, a przecież są one złożonymi związkami, które podlegają prostym prawom chemii. Autor dzieli się z czytelnikami wiedzą, mającą zastosowanie w praktycznych przepisach kulinarnych, przekazywanych przez matki córkom, przez szefów kuchni ich następcom.
Bo jak twierdzi sam mistrz, "związki chemiczne, które znajdują się w potrawie w śladowej ilości, odgrywają rolę błyskotliwego solisty w wielkim koncercie smaków".
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 25
- 7
- 4
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Co się dzieje w mięsie podczas smażenia? Dlaczego rosół powinno się gotować na małym ogniu? Jakie procesy zachodzą gdy dusimy mięso? Jak idealnie ugotować jajko? Odpowiedznie nie tylko na te pytania znajdziesz w tej książce. Autor wyjaśnia wszelkie procesy w sposób naukowy ale bez zbędnego zadęcia i niepotrzebnych komplikacji. Z taką wiedzą śmiało można zacząć eksperymentowanie w kuchni.
Co się dzieje w mięsie podczas smażenia? Dlaczego rosół powinno się gotować na małym ogniu? Jakie procesy zachodzą gdy dusimy mięso? Jak idealnie ugotować jajko? Odpowiedznie nie tylko na te pytania znajdziesz w tej książce. Autor wyjaśnia wszelkie procesy w sposób naukowy ale bez zbędnego zadęcia i niepotrzebnych komplikacji. Z taką wiedzą śmiało można zacząć...
więcej Pokaż mimo to