Serwuj, aby wygrać

Seria: Zdrowie
Wydawnictwo: Bukowy Las
7,07 (68 ocen i 13 opinii) Zobacz oceny
10
6
9
7
8
10
7
21
6
15
5
6
4
2
3
1
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788363431839
liczba stron
192
słowa kluczowe
dieta
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
Suerte

Czołowy tenisista świata zdradza plan diety bezglutenowej, dzięki któremu osiągnął szczytową formę i z bombardowanego Belgradu dotarł na sam szczyt rankingu ATP. Djoković przekonuje, że w ciągu zaledwie 14 dni można poprawić kondycję fizyczną i psychiczną, stosując się do sprawdzonych przez niego sposobów na odżywianie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie. Autorem wstępu jest William Davis,...

Czołowy tenisista świata zdradza plan diety bezglutenowej, dzięki któremu osiągnął szczytową formę i z bombardowanego Belgradu dotarł na sam szczyt rankingu ATP. Djoković przekonuje, że w ciągu zaledwie 14 dni można poprawić kondycję fizyczną i psychiczną, stosując się do sprawdzonych przez niego sposobów na odżywianie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie. Autorem wstępu jest William Davis, autor bestsellerowej książki Dieta bez pszenicy.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Bukowy Las

źródło okładki: Wydawnictwo Bukowy Las

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 136
tearsens | 2017-07-06
Na półkach: Przeczytane

To poradnik inny niż wszystkie. Właściwie poradniko-biografia. Tę książkę czyta się jednym tchem, chwilami jak dobrą powieść. A wątki dietetyczne nie przytłaczają czytelnika, ponieważ Djoković nie stara się przekonywać nikogo na siłę, nie podaje jednego dobrego dla wszystkich rozwiązania – po prostu opowiada swoją historię, pokazuje jak odstawienie glutenu oraz nabiału diametralnie zmieniło jego życie. I robi to w taki sposób, że od lektury trudno się oderwać.

Polecam tę książkę wszystkim fanom Djokovicia i pasjonatom tenisa oraz sportu w ogóle. Polecam osobom zainteresowanym zdrowym trybem życia i zdrowym odżywianiem. Polecam również bezglutenowcom – a jeszcze bardziej sceptykom – ponieważ jest to chyba jedyna książka o glutenie, w której nie ma moralizowania, przekonywania, zakazywania i naukowych wywodów, jest tylko (albo aż!) opowieść o człowieku. Opowieść niezwykle wciągająca i inspirująca.

Pełna recenzja na moim blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/04/novak-kontra-gluten-djokovic.html

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pech

Wiem, że Chmielewską się albo kocha, albo nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy, dlatego dla mnie powieść ta jest świetna, jeśli rozpatrujemy j...

zgłoś błąd zgłoś błąd