Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Wydawnictwo: Buchmann
9,03 (30 ocen i 5 opinii) Zobacz oceny
10
13
9
8
8
7
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788378819288
język
polski
dodała
joly_fh

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego "biblię" - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po...

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego "biblię" - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Buchmann, 2013

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 185
kebby | 2016-03-03
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia

Prawdziwa biblia każdego piekarza (także domowego). Autor dość prosto wykłada podstawy piekarstwa, wyjaśnia co się dzieje w chlebie podczas pieczenia i dojrzewania. Prowadzi także przez rodzaje mąk i innych składników wypieków. Każdy przepis jest opatrzony krótkim wprowadzeniem, oczywiście są i przepisy na zakwasy. Niektórych może zrazić mało zdjęć ale to w końcu treść się liczy.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Zimistrz. Opowieść ze Świata Dysku

Pratchett przyzwyczaja do wysokiego poziomu, więc pisanie o tym, że jego książka jest świetna to trochę truizm. Tym razem serwuje nam opowieść, która...

zgłoś błąd zgłoś błąd