Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Wydawnictwo: Buchmann
8,83 (24 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
8
9
7
8
7
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788378819288
język
polski
dodała
joly_fh

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego "biblię" - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po...

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego "biblię" - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Buchmann, 2013

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 63
Patrycja | 2015-09-02
Na półkach: Posiadam
Przeczytana: 2014 rok

Bardzo profesjonalna książka o pieczeniu chleba. Bardzo często z niej korzystam. Dużo przepisów na pieczywo, zarówno na drożdżach jak i na zakwasie. Jak już wspomniałam przepisy są bardzo profesjonalne i bardzo często je upraszczam i dopasowuje do domowych warunków. Jednak jest książka jest napisana dość jasno i czytelnie, raczej nie ma problemu ze zrozumieniem przepisu. Myślę że każdy kto piecze chleb w swoim domu powinien mieć tę pozycję na swojej półce.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Oblany test

Im więcej o prywacie, tym dla książek Hjortha&Rosenfeldta lepiej! Paradoksalnie, w tej części losy Sebastiana i jego kolegów zajmowały mnie znaczn...

zgłoś błąd zgłoś błąd