Francuski szef kuchni

Okładka książki Francuski szef kuchni
Julia Child Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie kulinaria, przepisy kulinarne
520 str. 8 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
The French Chef
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Literackie
Data wydania:
2013-10-24
Data 1. wyd. pol.:
2013-10-24
Liczba stron:
520
Czas czytania
8 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788308052280
Tłumacz:
Małgorzata Hesko-Kołodzińska
Średnia ocen

                7,6 7,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Mastering the Art of French Cooking Vol.1 Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child
Ocena 8,0
Mastering the ... Simone Beck, Louise...

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Kuchnia francuska bez tajemnic!



5772 669 445

Oceny

Średnia ocen
7,6 / 10
54 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
3034
2034

Na półkach: ,

Jakiś czas temu zachwycałam się książką Julii Child „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni” – recenzję znajdziecie TUTAJ. I choć, jak zawsze to podkreślam, do kuchennych orłów nie należę jest ona dla mnie inspiracją i motywacją do eksperymentowania.

Julia Child jest legendą amerykańskich programów kulinarnych i autorką słynnej książki Mastering the Art of French Cooking (Francuska sztuka gotowania). Nie zawsze jej pasją było gotowanie, zaczęła się tym tematem interesować podczas pobytu we Francji. Kiedy zakosztowała tamtejszej kuchni, jej wielkim marzeniem stało się wstąpić do słynnej szkoły Le Cordon Blue i nauczyć się gotować. Swoją wytrwałością i siłą charakteru doprowadziła do realizacji marzeń. Kuchenne doświadczenia, przepisy i pasję przeniosła na grunt amerykański. Zaczęła uczyć Amerykanów jak gotować z pasją i zacięciem, jak tworzyć niesamowite potrawy. Widzowie ją uwielbiali za jej niebanalny, oryginalny sposób bycia.

Książka „Francuski szef kuchni” jest pisaną wersją jej programu telewizyjnego o tym samym tytule. Julia uczyła i zarażała swoich wielbicieli gotowaniem przez wiele lat. Jej program doczekał się wielu wznowień i powtórek, które wymogli na stacji telewizyjnej jej fani. Julia Child do dziś jest dla Amerykanów kulinarnym guru, ujmuje jej autentyczność i prostolinijność.

Dziś nad prowadzącymi programy kulinarne pracują rzesze ludzi: styliści, projektanci, kucharze, itd. Julia była sobą, nawet wpadki, które czasem miały miejsce, były brane za plusy jej programu, a nie za minusy. Julia pokazywała nam jak uczyć się na własnych błędach i jakie wnioski z nich wyciągać. Tej cennej nauki nie znajdziecie w żadnym z aktualnych programów kulinarnych, które są dopracowane do perfekcji. W nich nikt się nie brudzi, a potrawy zawsze wychodzą idealnie. W domu bywa równie i Julia pokazuje nam, że taka jest rzeczywistość. Uczy nas podstaw tak, aby nasze dania dążyły do doskonałości.

Jej pasja i wielkie zaangażowanie można znaleźć również na stronach książki „Francuski szef kuchni”. Teksty są naturalne i błyskotliwe. Widać w nich osobowość Autorki i jej podejście do sztuki kulinarnej. Przepisy, które tutaj znajdziecie przydadzą się każdemu. Od skomplikowanych, egzotycznych wręcz potraw po lekkie i łatwe w przygotowaniu.
Uwielbiam takie książki, które motywują i inspirują, a nie wprawiają we frustrację. Polecam ponadczasowe rady i przepisy Julii Child.

http://markietanka-mojeksiazki.blogspot.com/2013/10/francuski-szef-kuchni-julia-child.html

Jakiś czas temu zachwycałam się książką Julii Child „Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni” – recenzję znajdziecie TUTAJ. I choć, jak zawsze to podkreślam, do kuchennych orłów nie należę jest ona dla mnie inspiracją i motywacją do eksperymentowania.

Julia Child jest legendą amerykańskich programów kulinarnych i autorką słynnej książki Mastering the...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    196
  • Przeczytane
    79
  • Posiadam
    60
  • Kulinaria
    12
  • Kulinarne
    9
  • Chcę w prezencie
    5
  • Kucharskie
    4
  • Kuchnia
    4
  • Teraz czytam
    4
  • Kuchnia
    3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Francuski szef kuchni


Podobne książki

Przeczytaj także