Zdrowa kuchnia prosto z targu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Cooking from the Farmers' Market
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2012-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2012-01-01
- Liczba stron:
- 192
- Czas czytania
- 3 godz. 12 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376702926
- Tłumacz:
- Magdalena Poniedziałek
- Tagi:
- zdrowa kuchnia warzywa owoce targ
Czas na zakupy na targu!
Ten „smakowity” poradnik pomoże czytelnikowi wybrać odpowiednie produkty na targowisku, przede wszystkim spośród sezonowych warzyw i owoców, a następnie przygotować z nich doskonałe potrawy.
„Zdrowa kuchnia prosto z targu” przedstawia ponad 200 przepisów na dania, podkreślające zalety sezonowych produktów. Opisuje ponad 100 typów owoców i warzyw. Książka zawiera ponadto cenne rady dotyczące kupowania na targowisku jak również podpowiedzi, jak wybrać i przechowywać świeże warzywa i owoce.
Autorki książki:
Jodi Liano jest instruktorką gotowania i redaktorką telewizyjnych programów o gotowaniu; Tasha DeSerio jest nauczycielką sztuki gotowania, autorką książek kucharskich i współwłaścicielką firmy cateringowej; Jennifer Maiser jest konsultantką zdrowego żywienia.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 22
- 11
- 8
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jeśli nie przykładaliście nigdy wagi do wyboru warzyw i ich obróbki a chcecie to zmienić to właśnie jest książka dla Was. Oprócz podstawowych informacji na temat wyboru świeżych warzyw i owoców i ich przechowywania znajdziemy w książce również przepisy z ich wykorzystaniem. To co najbardziej może zdziwić to wykorzystywanie w przepisach genetycznie modyfikowanego oleju canola tuż obok śiwieżych warzyw.
Jeśli nie przykładaliście nigdy wagi do wyboru warzyw i ich obróbki a chcecie to zmienić to właśnie jest książka dla Was. Oprócz podstawowych informacji na temat wyboru świeżych warzyw i owoców i ich przechowywania znajdziemy w książce również przepisy z ich wykorzystaniem. To co najbardziej może zdziwić to wykorzystywanie w przepisach genetycznie modyfikowanego oleju...
więcej Pokaż mimo toLubię książki kulinarne, które stanowią jakąś całość, mają motyw przewodni, są pewną opowieścią o smaku. Ta niestety do nich nie należy. Książka jest przypadkowym zbiorem przepisów na dania zawierające w składzie różne warzywa i owoce. Nieliczne z nich są interesujące. Porady i informacje o produktach, które zajmują połowę publikacji, brzmią, jakby cytowano je z "Mojego Działkowca". Moim skromnym zdaniem - strata pieniędzy i cennego miejsca na półce z książkami.
Lubię książki kulinarne, które stanowią jakąś całość, mają motyw przewodni, są pewną opowieścią o smaku. Ta niestety do nich nie należy. Książka jest przypadkowym zbiorem przepisów na dania zawierające w składzie różne warzywa i owoce. Nieliczne z nich są interesujące. Porady i informacje o produktach, które zajmują połowę publikacji, brzmią, jakby cytowano je z...
więcej Pokaż mimo to