Natura kuchni polskiej
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- amarONE
- Data wydania:
- 2010-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-01-01
- Liczba stron:
- 144
- Czas czytania
- 2 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788393156108
- Tagi:
- kulinaria polska kuchnia przepisy
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro
Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.
Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.
Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 23
- 10
- 10
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Przepisy zdecydowanie zarezerwowane wyłącznie dla profesjonalnych kucharzy wyposażonych w zaawansowane sprzęty, natomiast dla laików pozostaje zachwyt nad nietuzinkowymi połączeniami smakowymi angażującymi dzikie polskie rośliny. Piękna oprawa graficzna dań to dodatkowy atut książki. Nieco rozczarowujące opisy roślin, zaledwie kilka zdań nawiązujących do zaprezentowanego dania.
Książka do oglądania (i zachwycania się), ale nie do gotowania.
Przepisy zdecydowanie zarezerwowane wyłącznie dla profesjonalnych kucharzy wyposażonych w zaawansowane sprzęty, natomiast dla laików pozostaje zachwyt nad nietuzinkowymi połączeniami smakowymi angażującymi dzikie polskie rośliny. Piękna oprawa graficzna dań to dodatkowy atut książki. Nieco rozczarowujące opisy roślin, zaledwie kilka zdań nawiązujących do zaprezentowanego...
więcej Pokaż mimo to