Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

1000 klasycznych potraw. Kuchnia Chińska

Tłumaczenie: Natalia Wiśniewska
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie
6,17 (6 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
0
7
0
6
2
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The Classic 1000 Chinese Recipes
data wydania
ISBN
9788374044509
liczba stron
312
słowa kluczowe
kuchnia chińska
język
polski

Kuchnia chińska jest zdrowa, smaczna i niezbyt czasochłonna. W przeciwieństwie do Amerykanów, Chińczycy są szczupli, żyją dłużej i nie cierpią na choroby związane z nadwagą. Większość potraw przygotowują na patelni, są one krótko smażone lub lekko podduszane, z małą ilością tłuszczu. Książka zawiera 1000 przeróżnych pomysłów na śniadania, obiady i kolacje, łatwych do przygotowania i, jak...

Kuchnia chińska jest zdrowa, smaczna i niezbyt czasochłonna. W przeciwieństwie do Amerykanów, Chińczycy są szczupli, żyją dłużej i nie cierpią na choroby związane z nadwagą. Większość potraw przygotowują na patelni, są one krótko smażone lub lekko podduszane, z małą ilością tłuszczu. Książka zawiera 1000 przeróżnych pomysłów na śniadania, obiady i kolacje, łatwych do przygotowania i, jak zawsze, oryginalnych. Jeśli wpadnie niespodziewany gość, można go przyjemnie zaskoczyć egzotycznym daniem.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (17)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2712
Barbara | 2011-08-08
Na półkach: Przeczytane, 000 - Posiadam

Kiedy mówimy: "kuchnia azjatycka", myślimy: "surowe ryby, obślizgłe ostrygi, no i psie mięso, a wszystko trzeba jeść jakimiś patykami". Ja wychodzę z założenia, że po to zostaliśmy obdarowani zmysłem smaku, by eksperymentować i poznawać nowe kulinarne potrawy. Mówi się zresztą, że aby poznać daną kulturę, trzeba zacząć od ich kuchni.
Od lat jestem zafascynowana kuchnią chińską. Oczywiście zaczynałam od stereotypowych owoców morza i ryżowego makaronu. Dopiero, gdy w prezencie od Mamy dostałam najprawdziwszy wok, tradycyjną zastawę chińską oraz tą książkę, postanowiłam na całego zawojować i wypróbować jak najwięcej przepisów chińskich. Okazało się, że eksluzywny - i co więcej: bardzo pyszny - obiad można przygotować w pół godziny, a z zaledwie kilku typowych dla kuchni chińskiej przypraw (sos sojowy, ocet ryżowy, sos honsiu itp.) można stworzyć taką kombinację smaków, że jedzenie dosłownie rozpływa się w ustach.
Początkowo wydawało mi się, że największym mankamentem książki jest brak...

książek: 511
SamNieWieszKto | 2014-02-08
Na półkach: Przeczytane
książek: 37
kad240 | 2013-10-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1337
Lidia | 2013-05-14
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
książek: 824
Lesława | 2011-08-09
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria
książek: 0
| 2011-07-18
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 368
Becky | 2015-10-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 6033
sisi13087 | 2015-02-14
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 9049
książek: 1733
Olina | 2014-05-08
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 7 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd