rozwiń zwiń

Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii

Okładka książki Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii
Michael Booth Wydawnictwo: Carta Blanca Seria: Bieguny literatura podróżnicza
352 str. 5 godz. 52 min.
Kategoria:
literatura podróżnicza
Seria:
Bieguny
Tytuł oryginału:
Sushi and beyond. What the Japanese know about cooking
Wydawnictwo:
Carta Blanca
Data wydania:
2013-06-05
Data 1. wyd. pol.:
2013-06-05
Liczba stron:
352
Czas czytania
5 godz. 52 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377052747
Tłumacz:
Magdalena Rabsztyn
Tagi:
Japonia kuchnia japońska bieguny
Średnia ocen

                7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
163 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1243
742

Na półkach: , ,

obowiązkowa pozycja dla wielbicieli Japonii a dokładniej dla wielbicieli japońskiej kuchni. angielski dziennikarz udaje się w kulinarną podróż po kraju kwitnącej wiśni a czytelnik wraz z autorem poznaje sposoby uprawy wasabi, listownicy japońskiej, wyrobu sake, sosu sojowego, miso, soli która nie podnosi ciśnienia krwi, mięsa z masowanych piwem krów. poznajemy skład diety zawodników sumo i tajemnice piątego smaku umami. na koniec odkrywamy przyczyny długowieczności mieszkańców Okinawy
" Tuz przed Ogimi minęliśmy kamienna tablice, na której widniał napis: „Mając siedemdziesiąt lat, jesteś tylko dzieckiem, osiemdziesiąt – zaledwie wyrostkiem, gdy zaś kończysz dziewięćdziesiąt, a przodkowie zapraszają cie do nieba, poproś, by poczekali, aż dożyjesz stu, i powiedz, ze wówczas przemyślisz ich propozycje”. Polecam!

obowiązkowa pozycja dla wielbicieli Japonii a dokładniej dla wielbicieli japońskiej kuchni. angielski dziennikarz udaje się w kulinarną podróż po kraju kwitnącej wiśni a czytelnik wraz z autorem poznaje sposoby uprawy wasabi, listownicy japońskiej, wyrobu sake, sosu sojowego, miso, soli która nie podnosi ciśnienia krwi, mięsa z masowanych piwem krów. poznajemy skład diety...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    368
  • Przeczytane
    203
  • Posiadam
    84
  • Japonia
    17
  • Teraz czytam
    9
  • Chcę w prezencie
    8
  • Podróżnicze
    8
  • Azja
    7
  • Japonia
    7
  • Literatura podróżnicza
    4

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii


Podobne książki

Przeczytaj także