Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii

Okładka książki Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii
Michael Booth Wydawnictwo: Carta Blanca Seria: Bieguny literatura podróżnicza
352 str. 5 godz. 52 min.
Kategoria:
literatura podróżnicza
Seria:
Bieguny
Tytuł oryginału:
Sushi and beyond. What the Japanese know about cooking
Wydawnictwo:
Carta Blanca
Data wydania:
2013-06-05
Data 1. wyd. pol.:
2013-06-05
Liczba stron:
352
Czas czytania
5 godz. 52 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377052747
Tłumacz:
Magdalena Rabsztyn
Tagi:
Japonia kuchnia japońska bieguny
Średnia ocen

                7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
163 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
543
539

Na półkach: ,

Podróż Michaela Bootha do Japonii to na pierwszy rzut oka kolejny przykład literatury podróżniczej, ale jednak tak nie jest. Książka jest znakomitą próbą zagłębienia się w kulturę japońską od strony kuchni - dosłownie i w przenośni. Podłoże kulinarne jest najważniejsze w samej podróży jak i książce. Natłok obcych terminów kulinarnych może być trochę trudny do przełknięcia dla osób, które nie miały wcześniej styczności z kuchnią japońską. Ale dla wszystkich, którzy są Japonią zainteresowani, chcą ją poznać, wybierają się tam, albo ją mile wspominają to wciągająca, znakomita lektura.
W zasadzie obojętne są mi najnowsze trendy kulinarne, telewizje śniadaniowe, programy telewizyjne o gotowaniu. "Sushi i cała reszta" pozwoliło mi jednak w przyjemny i zabarwiony humorem sposób zagłębić się w mitach, teoriach, domysłach i prawdach na temat niezwykłego dla nas zjawiska jakim jest japońska kultura a w szczególności tamtejsza kuchnia. Chyba nabrałem ochoty na wizytę w japońskiej restauracji, choćby była japońska tylko z nazwy, choćby w Polsce...

Podróż Michaela Bootha do Japonii to na pierwszy rzut oka kolejny przykład literatury podróżniczej, ale jednak tak nie jest. Książka jest znakomitą próbą zagłębienia się w kulturę japońską od strony kuchni - dosłownie i w przenośni. Podłoże kulinarne jest najważniejsze w samej podróży jak i książce. Natłok obcych terminów kulinarnych może być trochę trudny do przełknięcia...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    367
  • Przeczytane
    203
  • Posiadam
    83
  • Japonia
    17
  • Teraz czytam
    9
  • Chcę w prezencie
    8
  • Podróżnicze
    8
  • Azja
    7
  • Japonia
    7
  • Literatura podróżnicza
    4

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii


Podobne książki

Przeczytaj także