Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Smakując Toskanię

Tłumaczenie: Grażyna Grzywna-Tunk
Wydawnictwo: Pascal
4,87 (15 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
0
7
2
6
1
5
4
4
1
3
2
2
1
1
2
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Tasting Tuscany: Exploring And Eating Off The Beaten Track
data wydania
ISBN
9788376421827
liczba stron
432
język
polski
dodała
joly_fh

Poznaj Włochy od najsmaczniejszej strony! Udaj się w kulinarną podróż po Toskanii, a szlak podróży niech wyznaczają Ci kubki smakowe. Odkryj najlepsze włoskie restauracje w pachnącej bazylią i winem Toskanii. Oprócz kulinarnej podróży na deser zaserwujemy Ci ponad 100 przepisów, dzięki którym będziesz mogła urządzić toskańską fiestę w swojej własnej kuchni. Wyrusz z Beth Elon w kulinarną...

Poznaj Włochy od najsmaczniejszej strony!

Udaj się w kulinarną podróż po Toskanii, a szlak podróży niech wyznaczają Ci kubki smakowe.

Odkryj najlepsze włoskie restauracje w pachnącej bazylią i winem Toskanii.

Oprócz kulinarnej podróży na deser zaserwujemy Ci ponad 100 przepisów, dzięki którym będziesz mogła urządzić toskańską fiestę w swojej własnej kuchni.

Wyrusz z Beth Elon w kulinarną przygodę przeplataną licznymi opowieściami, anegdotami oraz przepisami z jednego z czarujących i najpiękniejszych zakątków na Ziemi!

 

źródło opisu: Wydawnictwo Pascal, 2013

źródło okładki: www.ksiegarnia.pascal.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 501
Monika | 2015-12-11
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 11 grudnia 2015

Świetna jako przewodnik, zaopatrzona w mapki, nazwy restauracji oraz so jest w nich podawane. Dodatkowo smakowite przepisy. Jeśli lubisz "podróżować" z książką, warto sięgnąć do niej i zanurzyć się w aromatach i smakach Toskanii.

"...Toskania to przede wszystkim srtki tętniących życiem miasteczek o wąskich uliczkach pnących się po stokach wzgórz. Oprócz pięknych kościołów, placów i starożytnych ruin można w nich odkrywać dzieła tradycyjnych, lokalnych twórców godne znalezienia się w najlepszych muzeach...
...Toskańska kuchnia może być niesamowicie kreatywna, czasem nawet innowacyjna, a na dodatek zawsze bazuje na najświeższych składnikach. W wiejskich trattoriach i bezpretensjonalnych restauracjach regionalnych wciąż gotuje się według starych zasad. I właśnie o tradycyjnej toskańskiej kuchni jest ta książka".

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Budka Suflera – Memu miastu na do widzenia. Muzyka – miasto – ludzie

Budka Suflera, założona w 1974 roku, a działająca nieprzerwanie do roku 2014. Wielokrotnie zmieniany skład, jednak to co najlepsze zawsze zostawało w...

zgłoś błąd zgłoś błąd