Ugryźć świat
- Kategoria:
- literatura podróżnicza
- Wydawnictwo:
- National Geographic
- Data wydania:
- 2008-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2008-01-01
- Liczba stron:
- 624
- Czas czytania
- 10 godz. 24 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788375960037
- Tagi:
- Kuchnie świata podróże kulinarne
Ponad stu autorów prezentuje, krótkie historie, prezentując przy okazji przepisy kulinarne. Każda opowieść poświęcona jest innej kuchni narodowej. Swoje kulinarne przygody, w różnych zakątkach świata, opisują:
Barbara Adamczewska, Piotr Adamczewski, Anita Agnihotri, Kevin Aiston, Hanna Bakuła, Stefan Birek, Konrad Birek, Peter Bodgal, Olga Bończyk, Jean Bos, Marcin Bruczkowski, Marcin Budynek, Klaudia Carlos, Witold Casetti, Max Cegielski, Agnieszka Chrzanowska, Adam Chrząstowski, Artur Cieślar, Roman Czejarek, Mariusz Czerkawski, Mirosław Drewniak, Urszula Dudziak, Elżnieta Dzikowska, Agistin Agirrola, Jerzy Engel, Nuria Selva Fernandez, Wojciech Fibak, Andrzej Fedoruk, Agnieszka Fitkau–Perepeczko, Frank Funke, Magda Gessler, Maciej Magura Góralski, Artur Grajber, Manuela Gretkowska, Misza Hairulin, Cezary Harasimowicz, Jacek Hugo–Bader, Jaga Hupało, Jarosław Kaczorowski, Patricia Tshilanda-Kazadi, Paweł Kopczyński, Żora Korolyov, Jan Kościuszko, Michał Kruszona, Krystyna Kurczab-Redlich, Zbigniew Kurleto, Maciej Kuroń, C-Michel Laberre, Wiesław Lichota, Paweł Loroch, Monika Luft, Marta Magidan, Radosław Matusiak, Omenaa Menza, Goran Milosevic, Akiko Miva, Halina Młynkowa, Conrado Moreno, Andrzej Morozowski, Henryk Nieciejowski, Chris Niedenthal, Karol Okrasa, Katarzyna Pakosińska, Jerzy Pasikowski, Roman Paszke, Beata Bawlikowska, Maciej Pinkwart, Marcin Piotrowski, Andrzej Polan, Jerzy Pomianowski, Marcin Prokop, Dariusz Richter, Monika Rogozińska, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Kai Schoenhals i Katarzyna Figura, Marek Słodownik, Andrzej Smolik, Robert Sowa, Grzegorz Sowula, Dmitrij A. Strelnikoff, Dariusz Struciński, Jacek Szczepański, Marek Szołtysek, Rafał Targosz, Carlos Eduardo Gonzales-Tejera, Alicja i Alon Than, Róża Thun, Marek Tomalik, Tomasz Tomaszewski, Jose Torres, Stanisław Trzciński, Theofilos Vafidis, Ewa Wachowicz, Jacek Walczyk, Jacek Wan, Katarzyna Wasilewska, Szewach Weiss, Marek Widomski, Janusz Leon Wiśniewski, Monika Witkowska, Thomas Wolff, Mersha Woldu, Dariusz Zahorański.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 16
- 11
- 10
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Po prostu pyszna lektura!
Zapewniam, źe można się rozsmakować na każdej z 620 stron.
Pięknie wydanie Natinal Geographic: zdjęcie osoby kulinarnie ważnej z krótkim biogramem, aromatyczne wspomnienia, piękne zdjęcia i smakowity przepis z różnych zakątków świata ze składnikami do zdobycia u nas.
------------------------
Masło po etiopsku
-----------------
2 kostki masła
główka czosnku
cebula
szczypta pieprzu
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki tymianku
szczypta: kardamonu, kozieradki, gałki muszkatołowej i kolendry
Masło sklarować na małym ogniu (aż zniknie zbierająca się na wierzchu piana). Dodać drobno posiekane składniki i przyprawy. Zlać do ciemnego szklanego pojemnika i przechowywć w lodówce.
Polecam, jako prezent z gwarancją radości :-)
Po prostu pyszna lektura!
więcej Pokaż mimo toZapewniam, źe można się rozsmakować na każdej z 620 stron.
Pięknie wydanie Natinal Geographic: zdjęcie osoby kulinarnie ważnej z krótkim biogramem, aromatyczne wspomnienia, piękne zdjęcia i smakowity przepis z różnych zakątków świata ze składnikami do zdobycia u nas.
------------------------
Masło po etiopsku
-----------------
2 kostki...