Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Wegetariańskie przepisy

Tłumaczenie: Dominika Hilszczańska
Seria: Poradnik bez Kantów
Wydawnictwo: Helion
7,25 (4 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
0
7
0
6
1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The Everything Vegetarian Cookbook: 300 Healthy Recipes Everyone Will Enjoy
data wydania
ISBN
9788324607129
liczba stron
360
język
polski

Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą...

Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej.

Nauczysz się:

* przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników,
* wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu,
* doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków,
* przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina,
* stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek,
* pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie.

Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (15)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 904
Brylant | 2015-04-24
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 30 kwietnia 2015
książek: 364
Iwona | 2011-07-03
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
książek: 133
kingak | 2010-12-27
Na półkach: Przeczytane
książek: 770
Kasia eS | 2010-11-25
książek: 368
Becky | 2015-10-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 3046
basdzi | 2014-01-02
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 16510
Miśka | 2013-10-27
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 459
Magdalena | 2013-09-30
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 826
krówka | 2013-05-23
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
zobacz kolejne z 5 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd