Białe trufle

Okładka książki Białe trufle
N.M. Kelby Wydawnictwo: Znak Literanova literatura piękna
336 str. 5 godz. 36 min.
Kategoria:
literatura piękna
Tytuł oryginału:
White Truffles in Winter
Wydawnictwo:
Znak Literanova
Data wydania:
2013-01-21
Data 1. wyd. pol.:
2013-01-21
Liczba stron:
336
Czas czytania
5 godz. 36 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324023318
Tłumacz:
Marta Pająk
Tagi:
kucharz Francja miłość jedzenie
Średnia ocen

                5,8 5,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,8 / 10
244 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
92
91

Na półkach: ,

Tysiąc smaków na minutę, od słodkich po gorzkie, od kwaśnych po słone, czytając książkę N.M. Kelby można nabrać apetytu na francuską kuchnię. „Białe trufle” to historia wielkiego mistrza kuchni – Escoffiera, który zasłynął choćby z tego, że potrafił przyrządzić jajka na aż ponad sześćset sposobów! Książka napisana jest w dużej część i w formie menu, każdy rozdział to inna potrawa, która przywołuje u, znajdującego się u schyłku życia, Escoffiera fascynujące wspomnienie związane z jej powstaniem. W „Białych truflach” jest wiele odmian miłości, francuski mistrz kuchni kochał gotować i zdecydowanie była to jego największa miłość, kochał również obdarzoną artystyczną duszą żonę, ale nie stronił od kochanek i romansów. Jego historia jest fascynująca, trudno sobie wyobrazić, że nieustannie pochłonięty pracą kucharz mógłby mieć takie bujne życie poza sferą gotowania, a jednak! Choć wiele ciekawostek zawartych w książce to fikcja literacka, to całość rzeczywiście wpasowuje się w biografię tego wielkiego, niezapomnianego mistrza kuchni francuskiej.

Tysiąc smaków na minutę, od słodkich po gorzkie, od kwaśnych po słone, czytając książkę N.M. Kelby można nabrać apetytu na francuską kuchnię. „Białe trufle” to historia wielkiego mistrza kuchni – Escoffiera, który zasłynął choćby z tego, że potrafił przyrządzić jajka na aż ponad sześćset sposobów! Książka napisana jest w dużej część i w formie menu, każdy rozdział to inna...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    337
  • Przeczytane
    317
  • Posiadam
    121
  • 2013
    32
  • Teraz czytam
    8
  • 2014
    7
  • Ulubione
    4
  • Francja
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Z biblioteki
    3

Cytaty

Więcej
N.M. Kelby Białe trufle Zobacz więcej
N.M. Kelby Białe trufle Zobacz więcej
N.M. Kelby Białe trufle Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także