Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Zdrowa kuchnia dla smakoszy Larousse

Wydawnictwo: Larousse
3 (1 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
1
2
0
1
0
szczegółowe informacje
ISBN
9788389771025
liczba stron
375
język
polski

Człowiek powinien nie tylko jeść, ale przede wszystkim zdrowo się odżywiać. O tym, że nie jest to wcale takie proste, przekonał się chyba każdy, kto chociaż raz próbował odnaleźć się między półkami zastawionymi słoikami z konserwowaną i barwioną żywnością a stojakami pełnymi ziemniaczanych chipsów i kukurydzianych snacków. Z drugiej strony, pokutuje przekonanie, że smaczne jest to, co...

Człowiek powinien nie tylko jeść, ale przede wszystkim zdrowo się odżywiać. O tym, że nie jest to wcale takie proste, przekonał się chyba każdy, kto chociaż raz próbował odnaleźć się między półkami zastawionymi słoikami z konserwowaną i barwioną żywnością a stojakami pełnymi ziemniaczanych chipsów i kukurydzianych snacków. Z drugiej strony, pokutuje przekonanie, że smaczne jest to, co niezdrowe i na odwrót ? że zdrowe jest to, co niesmaczne. Zwolennicy tego poglądu nie oszczędzają w kuchni na tłuszczu, cukrze czy soli. Tymczasem w zdrowej diecie powyższe składniki należy znacząco ograniczyć. Zrównoważona dieta składa się z wielu różnorodnych produktów, które dostarczają wszystkich składników odżywczych, ale także odkrywa naturalny smak żywności i uwypukla go, proponując aromatyczne zioła i przyprawy, łączy na talerzach różnorodne smaki i barwy. Zdrowa kuchnia to również smaczna kuchnia! Takie jest właśnie przesłanie najnowszej książki kucharskiej wydawnictwa Larousse. Opis ponad 110 zdrowych produktów warzyw, mięs, ryb, serów i owoców. Przy każdym produkcie: * właściwosci lecznicze, * wskazówki, jak je wybierać i przechowywać. 370 przepisów na łatwe, zdrowe i smaczne potrawy przekąski, przystawki, dania główne, dodatki do potraw i desery. Przy każdym przepisie: * wartości odżywcze potrawy, * porady dietetyczne, * propozycje zdrowych i smacznych posiłków. Ponad 120 przepisów na oryginalne potrawy kuchni wegetariańskiej. Zasady komponowania zrównoważonych posiłków: * najzdrowsze metody przyrządzania potraw, * rola witamin i minerałów, * propozycje wyboru zdrowych tłuszczów, * sztuka korzystania z ziół i przypraw. Tablice ułatwiające dobór właściwej potrawy przy różnych schorzeniach (cukrzyca, osteoporoza, anemia, wysoki poziom cholesterolu). Celem Zdrowej kuchni dla smakoszy jest przedstawienie wartości zdrowotnych produktów i zaproponowanie łatwych przepisów na zdrowe, oryginalne i smaczne potrawy.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (4)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 673
absensumbra | 2011-02-23
Przeczytana: 18 czerwca 2011
książek: 166
Rampampum | 2013-02-24
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1618
kww | 2011-07-15
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 764
Femme | 2011-03-21
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd