Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia wegetariańska świata

Tłumaczenie: Małgorzata Chudzik
Wydawnictwo: Muza
7,8 (5 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
2
7
2
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Vegetarische Gerichte aus Aller Welt
data wydania
ISBN
83-7319-478-9
liczba stron
224
słowa kluczowe
kuchnia, gotowanie, wegetarianizm
język
polski
dodał
Agnieszka

Ta książka pomoże poznać bogactwo wegetariańskich kuchni - nie tylko najbliższej nam kulturowo Europy, ale także odległej Ameryki, egzotycznej Afryki i pachnącej przyprawami Azji.Zawiera ciekawe informacje o kulturze, historii i sztuce kulinarnej krajów, z których pochodzą przepisy. Ponad 100 przepisów udowadnia, że kuchnia wegetariańska nie musi być monotonna. Podaje wiele pomysłów na ciekawe...

Ta książka pomoże poznać bogactwo wegetariańskich kuchni - nie tylko najbliższej nam kulturowo Europy, ale także odległej Ameryki, egzotycznej Afryki i pachnącej przyprawami Azji.Zawiera ciekawe informacje o kulturze, historii i sztuce kulinarnej krajów, z których pochodzą przepisy. Ponad 100 przepisów udowadnia, że kuchnia wegetariańska nie musi być monotonna. Podaje wiele pomysłów na ciekawe dekoracje, propozycje pasujących napojów, a piękne zdjęcia krajobrazów i wegetariańskich potraw zachęcają do kulinarnej podróży po świecie.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Muza, 2000

źródło okładki: Wydawnictwo Muza

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (20)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1224
Dociekliwy_Kotek | 2018-02-25
Przeczytana: luty 2018

Wegetariańskie książki kucharskie sprzed dwóch dekad to prawie jak podróż sentymentalna. Te wszystkie takie zwyczajne dzisiaj rzeczy - potrawy z ciecierzycy, wszelkiej maści curry i zapiekanki z konkretnym rodzajem sera lub z mlekiem kokosowym - mają w nich pewien sznyt elegancji, egzotyki i niecodzienności, jakby czytelnicy dopiero przyzwyczajali się, że wegetarianizm nie musi być tylko kaprysem lub sposobem na zaskoczenie gości na przyjęciu.

A ta książka jest naprawdę fajna. Niby wszystkie te wariacje z kalafiorem, ziemniakami, cukinią i makaronem w zapiekankach i curry już widzieliśmy, niby trudno w niej znaleźć coś oryginalnego na dzisiejsze standardy, ale... jest fajna.
Każdy rozdział poświęcony jest kuchni innego regionu (Morze Śródziemne, północ Europy, Indie, Dalki Wschód, Półwysep Arabski, USA, Ameryka Południowa, Karaiby, Afryka), a przepisy poprzedza krótki wstęp o kulturze gotowania i podawania posiłków, historii kuchni czy popularnych przyprawach.

Jeśli szukasz...

książek: 649
juleks | 2014-03-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 771
Distrust | 2013-06-06
Przeczytana: 06 czerwca 2013
książek: 1010
książek: 848
Agnieszka | 2012-10-23
Na półkach: Przeczytane, Moje własne
książek: 424
Natsu Lewandowska | 2017-06-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 630
beatus1990 | 2017-05-23
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 399
Karolina Mrowiec | 2016-12-22
Na półkach: Przeczytane
książek: 341
Bimberek_Kropidełko | 2016-07-06
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 35
noirrose | 2016-03-14
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 10 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd