Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sery porady dla smakoszy

Wydawnictwo: Arkady
8 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
8321343090
liczba stron
190
język
polski

Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004 Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń. W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich...

Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004 Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń. W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich wytwarzania, z podziałem na poszczególne kraje. Podano 47 przepisów z całego świata na potrawy z serów. Kolorowe ilustracje zachęcają do przygotowania regionalnych dań. Znakomity przewodnik po świecie serów.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (5)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 370
Mania | 2014-10-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
Przeczytana: 2009 rok

Książką ta jest nie tylko ładnie wydana, ale też bardzo przemyślana. To małe kompendium wiedzy o różnych serach (A4; 188 stron).
W książce znajdziemy m.in. krótką historię sera, zasady jego produkcji, podział, jak się z nimi prawidłowo obchodzić, jak dobierac odpowiednie wino do poszczególnych gatunków, a nawet parę słów o zwierzętach dających mleko!
Większą część książki zajmuje podział wg krajów, w którym to znajdziemy opisy już poszczególnych serów, a także ciekawe i różnorodne przepisy z ich wykorzystaniem.
Uważam, że książka warta jest uwagi. Ma nie tylko piękne zdjęcia, ale jest też napisane w prosty, nieprzesadzony sposób, a przy tym cały czas pozostaje merytoryczna.
Polecam nie tylko miłośnikom serów, ale także amatorom!

książek: 1315
Albert | 2016-07-21
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1367
..an | 2016-05-26
książek: 9043
Adrian Korzeniewski | 2014-06-10
książek: 16510
Miśka | 2013-10-27
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd