Cukrzyca. Zapobieganie i leczenie
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Seria:
- Instytut Żywności i Żywienia zaleca
- Wydawnictwo:
- PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Data wydania:
- 2007-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2007-01-01
- Liczba stron:
- 184
- Czas czytania
- 3 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788320042153
- Tagi:
- cukrzyca
Cukrzyca, szczególnie typu 2, jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. Na jej powstawanie ogromny wpływ mają nieprawidłowa dieta i siedzący tryb zycia.
Autorzy omawiają sposoby leczenia cukrzycy, podkreślając znaczenie leczenia dietetycznego.
W naszym poradniku Czytelnik znajdzie rady dotyczące zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej - a więc czynników odgrywających decydującą rolę w profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych w diecie osób chorych na cukrzycę oraz przykładowe jadłospisy.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 6
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
W zasadzie nie wiem, co kierowało mną, abym przeczytał tę książkę. Lekarzem raczej już nie zostanę, z powodu wieku, jak i głębszego braku zainteresowania dziedziną medycyny. Chciałem raczej zapoznać się z przyczynami zapadania na tę przebiegłą chorobę cywilizacyjną. Ogólnie lektura jest zwięzła, skromna w specjalistyczną wiedzę, aczkolwiek, dzięki temu, bardziej przystępna. Rzuciły mi się w oczy tylko drobne, lecz nieprzyjemne detale jak zalecanie spożycia aspartamu, uwzględnianie kwasów omega-3 wyłącznie w rybach, brak informacji dla potencjalnych czytelników o minimalizowaniu spożycia bezwartościowych rafinowanych olejów. To chyba tyle.
W zasadzie nie wiem, co kierowało mną, abym przeczytał tę książkę. Lekarzem raczej już nie zostanę, z powodu wieku, jak i głębszego braku zainteresowania dziedziną medycyny. Chciałem raczej zapoznać się z przyczynami zapadania na tę przebiegłą chorobę cywilizacyjną. Ogólnie lektura jest zwięzła, skromna w specjalistyczną wiedzę, aczkolwiek, dzięki temu, bardziej przystępna....
więcej Pokaż mimo toksiążeczka jest niewielka objętościowo, ale zawiera w sobie sporo informacji, które przydadzą się każdemu, cukrzyca to choroba XXI wieku, która pochłania coraz większą ilość osób z dnia na dzień, nie można tego bagatelizować, niestety każdego to dotyczy, bezpośrednio albo pośrednio
krótka, ale zwięzła, napisana w przystępny sposób tak, że każdy zrozumie o co w tym wszystkim chodzi, przyda się chorującym, studentom oraz dietetykom
książeczka jest niewielka objętościowo, ale zawiera w sobie sporo informacji, które przydadzą się każdemu, cukrzyca to choroba XXI wieku, która pochłania coraz większą ilość osób z dnia na dzień, nie można tego bagatelizować, niestety każdego to dotyczy, bezpośrednio albo pośrednio
więcej Pokaż mimo tokrótka, ale zwięzła, napisana w przystępny sposób tak, że każdy zrozumie o co w tym...
trochę za mało treści
trochę za mało treści
Pokaż mimo to