Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Koktajle

Wydawnictwo: Larousse
6,33 (3 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
2
6
0
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
ISBN
9788389771773
liczba stron
352
słowa kluczowe
koktajle
język
polski

Książka, od której zakręci się w głowie nawet zdeklarowanym abstynentom! Oprócz receptur na znane, mniej znane i zupełnie egzotyczne drinki czytelnik znajdzie w niej łatwe przepisy na pyszne przekąski do koktajli z wódką, ginem, whisky, rumem, tequilą, brandy, szampanem i innymi alkoholami, a także wskazówki, jak przyrządzić efektowne koktajle bezalkoholowe. Wśród postaci przewijających się na...

Książka, od której zakręci się w głowie nawet zdeklarowanym abstynentom! Oprócz receptur na znane, mniej znane i zupełnie egzotyczne drinki czytelnik znajdzie w niej łatwe przepisy na pyszne przekąski do koktajli z wódką, ginem, whisky, rumem, tequilą, brandy, szampanem i innymi alkoholami, a także wskazówki, jak przyrządzić efektowne koktajle bezalkoholowe. Wśród postaci przewijających się na kartach książki pojawiają się Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Franklin Delano Roosevelt, Sean Connery, Tom Cruise, a nawet Madonna! Autor, Fernando Castellon, jest konsultantem i kreatorem sztuki barowej, uczył jej w ponad 25 krajach. Jest laureatem Coctail Challenge prowadzonego przez Drinks International w 2000 i 2001 roku. Książkę poprzedza wstęp Colina Petera Fielda, barmana z hotelu Ritz w Paryżu, uznanego przez magazyn Internet Forbes za najlepszego barmana na świecie. Na 352 stronach znakomicie wydanej książki znalazły się: Receptury i zdjęcia wszystkich koktajli: od klasycznych (Mojito, Gin Fizz, Bloody Mary?) po najnowsze kreacje.* Koktajle na każdą porę dnia i roku ? wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Ponad 50 receptur na koktajle bezalkoholowe. Porady, jak przygotować i jak atrakcyjnie udekorować koktajle. Omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych. Metody przyrządzania koktajli. Niezbędny sprzęt i wyposażenie domowego barku. Fakty historyczne. Dzieje, okoliczności powstania i wyjaśnienie nazw wybranych koktajli. Anegdoty o słynnych barach, barmanach i sławnych ludziach ? aktorach, pisarzach i politykach.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (5)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 265
Dominika | 2013-08-02
Na półkach: Kuchnia, Przeczytane, Posiadam
książek: 673
absensumbra | 2011-02-23
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 1618
kww | 2011-02-01
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 42
Radosław | 2016-01-31
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 693
Elżunia | 2011-01-30
Na półkach: Kulinaria, Przeczytane, Posiadam
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd