Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Słodkie życie w Paryżu

Tłumaczenie: Grażyna Woźniak
Wydawnictwo: Pascal
6,86 (113 ocen i 17 opinii) Zobacz oceny
10
7
9
8
8
15
7
41
6
28
5
9
4
1
3
2
2
1
1
1
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The Sweet Life in Paris: Delicious Adventures in the World’s Most Glorious - and Perplexing - City
data wydania
ISBN
978-83-7642-070-7
liczba stron
320
słowa kluczowe
Paryż, Paris, Cukiernia, Cukiernictwo
język
polski
dodał
Matacz

Julia Child w Paryżu znalazła się przypadkiem i tam pokochała kuchnię francuską. David Lebovitz pokochał francuską kuchnię i dla niej przeprowadził się ze Stanów do Paryża! Przeżyj wspaniałą kulinarną podróż po zakątkach stolicy Francji ze światowej sławy cukiernikiem! Dzięki Słodkiemu życiu w Paryżu skosztujesz nie tylko smaku francuskich rarytasów, ale zaznasz także smaczków paryskiego...

Julia Child w Paryżu znalazła się przypadkiem i tam pokochała kuchnię francuską. David Lebovitz pokochał francuską kuchnię i dla niej przeprowadził się ze Stanów do Paryża!

Przeżyj wspaniałą kulinarną podróż po zakątkach stolicy Francji ze światowej sławy cukiernikiem!

Dzięki Słodkiemu życiu w Paryżu skosztujesz nie tylko smaku francuskich rarytasów, ale zaznasz także smaczków paryskiego życia.

Malownicze uliczki, zapach świeżego pieczywa unoszący się w powietrzu, spacery wzdłuż Sekwany, przepyszne wino i ciekawi ludzie. Miasto Świateł. Paryż!

David Lebovitz zabiera nas w magiczną podróż. Zanurz się w niesamowity klimat Paryża, przyrządź smakowite ciasto absyntowe, które przyprawi Cię o zawrót głowy. Oczaruj znajomych i rodzinę przepysznym duszonym indykiem w winie beaujolais nouveau ze śliwkami. Dowiedz się, jak stać się prawdziwym paryżaninem i dlaczego należy założyć eleganckie ciuchy, aby wynieść śmieci.

Tylko tobie David zdradzi 50 wspaniałych przepisów i szepnie co nieco o paryskim życiu.

 

źródło opisu: www.pascal.pl

źródło okładki: www.pascal.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 87
Kasia | 2012-11-07
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 02 października 2012

Smaczna, inspirujaca, zabawna

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pod skórą

O Agacie Czykierdzie- Grabowskiej przeczytałam po raz pierwszy w 2016 roku, " wpadł mi wtedy w oko" post promujący " Jak po...

zgłoś błąd zgłoś błąd