Nowe Vademecum Barmana

Wydawnictwo: Galion
7,1 (10 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
1
7
5
6
3
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
83-909329-4-6
liczba stron
663
kategoria
poradniki
język
polski
dodał
Julian

Pierwsze wydanie tej książki, pt. ”Vademecum Barmana” (także wydane przez „Galion”), ukazało się w 1996 roku i bardzo szybko zniknęło z półek księgarskich. Obecne „Nowe Vademecum Barmana”, na które polscy barmani od dawna czekali, jest nie tylko bogatsze w treść, ale tym razem, zamiast 1300, autor - Zdzisław T. Nowicki - zamieścił ponad 1700 receptur, najnowszych, najmodniejszych i przede...

Pierwsze wydanie tej książki, pt. ”Vademecum Barmana” (także wydane przez „Galion”), ukazało się w 1996 roku i bardzo szybko zniknęło z półek księgarskich. Obecne „Nowe Vademecum Barmana”, na które polscy barmani od dawna czekali, jest nie tylko bogatsze w treść, ale tym razem, zamiast 1300, autor - Zdzisław T. Nowicki - zamieścił ponad 1700 receptur, najnowszych, najmodniejszych i przede wszystkim klasycznych drinków serwowanych w barach świata, łącznie z tymi, które uzyskały mistrzostwo świata na International Cocktail Competition (ICC).

„Nowe Vademecum Barmana” zawiera najnowsze osiągnięcia światowej miksologii, nowe kierunki sztuki miksowania, jak np. free style (styl dowolny – sztuka żonglerki barmańskiej), a także przybliża polskim barmanom wszelkie wymogi i regulaminy międzynarodowych konkursów barmańskich (ICC) obowiązujących członków International bartenders Association (IBA).

Zarówno początkujący, jak i profesjonalni barmani, w tej edycji „Vademecum” otrzymali skarbiec bardzo cennych wiadomości na temat towaroznawstwa napojów, techniki miksowania oraz sposobu kreowania nowych drinków. Dużo miejsca poświęcił autor kulturze picia, starając się, aby ranga polskiego barmana, który dziś dość wysoko jest oceniany w świecie, była równie wysoka w kraju, aby barman poprzez profesjonalizm osiągał zarówno własne sukcesy zawodowe, jak i coraz pełniej potrafił zaspakajać gusty i potrzeby gości w polskich barach. Technologię i receptury napojów mieszanych oparł autor na różnorodnych alkoholach i produktach bezalkoholowych znanych w kraju producentów i dystrybutorów – w poprzednim wydaniu "Vademecum" prezentowaliśmy w książce napoje alkoholowe firmy "Seagram", tym razem promujemy produkty "Unicom Bols Group". Vademecum jest skarbcem wiadomości na temat towaroznawstwa napojów, techniki miksowania, oraz sposobu kreowania nowych drinków. Książka o tak ogromnym zakresie wiedzy i wszelkich informacji na temat alkoholi i sztuki barmańskiej nie ma odpowiednika ani w kraju, ani zagranicą!

 

źródło opisu: http://www.galion.com.pl/vademecum_barmana.htm

źródło okładki: http://www.galion.com.pl/vademecum_barmana.htm

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 33
SlayGuns | 2017-08-27
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 26 lipca 2016

Rozbudowana treść + spis drinków w końcowej części książki - jeżeli ktoś chce poznać, zasady produkcji alkoholi i podstawy barmaństwa czy też sommelierstwa jest to książka na pewno dla niego.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd