Śródziemnomorskie lato: Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella

Tłumaczenie: Sylwia Trzaska
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
6,62 (55 ocen i 13 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
9
7
20
6
15
5
4
4
1
3
3
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Mediterranean Summer
data wydania
ISBN
9788308048627
liczba stron
421
język
polski
dodała
marpil

„Literatura podróżniczo-kulinarna w najlepszym wydaniu...” – San Francisco Examiner „Fascynująca, o szybkim tempie i świetnie napisana... W śródziemnomorskich portach David niestrudzenie poszukiwał najlepszych regionalnych produktów i składników. Bez reszty – on, kucharz z Ameryki – zadurzył się i zanurzył w śródziemnomorskiej – francuskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. I tak narodził się...

„Literatura podróżniczo-kulinarna w najlepszym wydaniu...” – San Francisco Examiner

„Fascynująca, o szybkim tempie i świetnie napisana... W śródziemnomorskich portach David niestrudzenie poszukiwał najlepszych regionalnych produktów i składników. Bez reszty – on, kucharz z Ameryki – zadurzył się i zanurzył w śródziemnomorskiej – francuskiej i włoskiej tradycji kulinarnej. I tak narodził się wielki kulinarny talent. Brawo!” – Jacques Pépin, słynny szef kuchni, autor wielu książek i programów kulinarnych, wieloletni współpracownik Julii Child

„Książka nafaszerowana marzeniami. Jest to prawdziwa podróż naszych marzeń – w towarzystwie kucharza, który uwija się pomiędzy stoiskami nadmorskich targów, by przygotować ucztę godną bogów. Czytelnika uwodzą zarówno smakowite posiłki, jak i porty, do których jacht zawija. Dla bohatera i autora książki rejs luksusowym jachtem jest także doświadczeniem edukacyjnym – ciężko zdobyte uznanie w oczach pracodawców i śmiałe wyzwania, jakie przed nim stawiają, zmieniają go w osobę, która dobrze wie, kim chce być i czego oczekuje od życia. Ta książka to świetny towarzysz wakacji w jakimś rajskim zakątku.” – Frances Mayes

„Proszę bardzo, po prostu zaokrętuj szefa kuchni na pokład jachtu żeglującego wzdłuż włoskiego wybrzeża, a za chwilę będziesz trzymał w ręku ponad czterystustronicowy opis wakacji... eskapistyczną opowieść, pełną kulinarnych przepisów i zapachu morskiej bryzy.” – The New York Times

 

źródło opisu: okładka książki

źródło okładki: http://www.wydawnictwoliterackie.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 246
Goldie | 2017-10-24
Przeczytana: 24 października 2017

Trzeba mieć coś do przekąszania w trakcie czytania tej książki, bo ślinka leci często przy opisach dań, które przygotowuje i podaje główny bohater David. I to jest najmocniejszy atut tej książki, w tym 50 stron przepisów na włoskie dania na końcu książki (oprócz tych wplecionych w opowiadaniu). Poza tym piękne opisy włoskiego nadbrzeża, maleńkich i większych miast portowych odwiedzanych podczas rejsu jachtem. Najmniej interesowały mnie elementy pracy na jachcie, ale reszta wynagrodziła przyjemność czytania tej książki.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Kłamca. Tom 2

Cyngiel Niebios :) Drugi tom "Kłamcy" Jakuba Ćwieka wcale nie odstaje poziomem od tomu pierwszego. Absolutnie nie! I to niesamowicie c...

zgłoś błąd zgłoś błąd