Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
0 (0 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788309010272
liczba stron
222
kategoria
poradniki
język
polski

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń...

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych.

Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego poziomu przekazywanej wiedzy.

Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej, technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych. Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra rolno-spożywczego

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd