Chleb. Wielka ilustrowana encyklopedia domowych wypieków

Wydawnictwo: Reader's Digest
10 (2 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
2
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-60530-70-2
liczba stron
512
język
polski
dodała
Marta Bilewicz

Zapach świeżego pieczywa jest jednym z najpiękniejszych aromatów świata. Chleb jest dla ludzi tak ważny, że w niektórych językach określa się go tym samym słowem, co pokarm. W dzisiejszych czasach można kupić bardzo różne rodzaje pieczywa, ale mimo to ludzie chętnie pieką je w domu. Powstała moda na domowy chleb. Ludzie wymieniają się przepisami i rzesze domowych piekarzy stale rosną. Idźmy i...

Zapach świeżego pieczywa jest jednym z najpiękniejszych aromatów świata. Chleb jest dla ludzi tak ważny, że w niektórych językach określa się go tym samym słowem, co pokarm. W dzisiejszych czasach można kupić bardzo różne rodzaje pieczywa, ale mimo to ludzie chętnie pieką je w domu. Powstała moda na domowy chleb. Ludzie wymieniają się przepisami i rzesze domowych piekarzy stale rosną. Idźmy i my za tą modą.

Oto książka, która bardzo się przyda przede wszystkim początkującym kucharzom, a osobom, które już niejeden chleb upiekły, dostarczy nowych przepisów. Są tu ciekawe i ważne informacje oraz wspaniałe receptury na przeróżne wypieki. Czytelnicy znajdą w niej 250 świetnych przepisów na chleby z różnych stron świata, zarówno tradycyjne jak i nowe, oryginalne. Przedstawiamy zasady robienia chleba krok po kroku: od mieszania i wyrabiania po formowanie i pieczenie.

Niewiele osób ma czas, żeby codziennie własnoręcznie zagniatać ciasto, czekać aż wyrośnie, a potem ręcznie je wyrabiać, dlatego świetnym urządzeniem, które warto mieć w domu, jest automat do pieczenia chleba. W książce zamieszczamy przydatne informacje na jego temat oraz wiele przepisów do zastosowania w nim.

Ciekawy jest też rozdział, w którym prezentujemy przegląd tradycji pieczenia chleba w różnych krajach.

 

źródło opisu: http://sklep.digest.com.pl/katalog/chleb--wielka-i...(?)

źródło okładki: http://sklep.digest.com.pl/UserFiles/System/Mini/i...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 789
Marta Bilewicz | 2012-03-15
Przeczytana: 15 marca 2012

Przepięknie wydany album. Jest tu wszystko, czego szukałam w innych książkach, ta jedna wystarczyłaby za wszystkie inne. Książka podzielona jest na kilka działów, zawiera przepiękne zdjęcia, ciekawostki na temat wyrabiania ciasta, wyrastania i pieczenia. Przepisy zawierają proporcje na bochenki małe, średnie i duże. Jest cały obszerny dział poświęcony pieczywu z różnych stron świata (między innymi francuskie, niemieckie, amerykańskie, indyjskie), jest przegląd różnych mąk do pieczenia, dział o automatach do chleba i przepisy na takie chleby oraz masa innych przepisów na chleby pszenne, żytnie, chleby na drożdżach, chleby na zakwasie, na pieczywo codzienne, pieczywo słodkie, pieczywo słone, pizze, a nawet na słodkie drożdżowe ciasta. Z pewnością będzie to jedna z moich ulubionych książek kulinarnych.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Bad Boy’s Girl 3

Zacznijmy od tego, że i tym razem autorka zdołała stworzyć istne piekło bohaterom. Ponownie borykali się oni z jakże wielkimi problemami. Tym razem pr...

zgłoś błąd zgłoś błąd