Chleb. Wielka ilustrowana encyklopedia domowych wypieków

Wydawnictwo: Reader's Digest
10 (2 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
2
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-60530-70-2
liczba stron
512
język
polski
dodała
Marta Bilewicz

Zapach świeżego pieczywa jest jednym z najpiękniejszych aromatów świata. Chleb jest dla ludzi tak ważny, że w niektórych językach określa się go tym samym słowem, co pokarm. W dzisiejszych czasach można kupić bardzo różne rodzaje pieczywa, ale mimo to ludzie chętnie pieką je w domu. Powstała moda na domowy chleb. Ludzie wymieniają się przepisami i rzesze domowych piekarzy stale rosną. Idźmy i...

Zapach świeżego pieczywa jest jednym z najpiękniejszych aromatów świata. Chleb jest dla ludzi tak ważny, że w niektórych językach określa się go tym samym słowem, co pokarm. W dzisiejszych czasach można kupić bardzo różne rodzaje pieczywa, ale mimo to ludzie chętnie pieką je w domu. Powstała moda na domowy chleb. Ludzie wymieniają się przepisami i rzesze domowych piekarzy stale rosną. Idźmy i my za tą modą.

Oto książka, która bardzo się przyda przede wszystkim początkującym kucharzom, a osobom, które już niejeden chleb upiekły, dostarczy nowych przepisów. Są tu ciekawe i ważne informacje oraz wspaniałe receptury na przeróżne wypieki. Czytelnicy znajdą w niej 250 świetnych przepisów na chleby z różnych stron świata, zarówno tradycyjne jak i nowe, oryginalne. Przedstawiamy zasady robienia chleba krok po kroku: od mieszania i wyrabiania po formowanie i pieczenie.

Niewiele osób ma czas, żeby codziennie własnoręcznie zagniatać ciasto, czekać aż wyrośnie, a potem ręcznie je wyrabiać, dlatego świetnym urządzeniem, które warto mieć w domu, jest automat do pieczenia chleba. W książce zamieszczamy przydatne informacje na jego temat oraz wiele przepisów do zastosowania w nim.

Ciekawy jest też rozdział, w którym prezentujemy przegląd tradycji pieczenia chleba w różnych krajach.

 

źródło opisu: http://sklep.digest.com.pl/katalog/chleb--wielka-i...(?)

źródło okładki: http://sklep.digest.com.pl/UserFiles/System/Mini/i...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 814
Marta Bilewicz | 2012-03-15
Przeczytana: 15 marca 2012

Przepięknie wydany album. Jest tu wszystko, czego szukałam w innych książkach, ta jedna wystarczyłaby za wszystkie inne. Książka podzielona jest na kilka działów, zawiera przepiękne zdjęcia, ciekawostki na temat wyrabiania ciasta, wyrastania i pieczenia. Przepisy zawierają proporcje na bochenki małe, średnie i duże. Jest cały obszerny dział poświęcony pieczywu z różnych stron świata (między innymi francuskie, niemieckie, amerykańskie, indyjskie), jest przegląd różnych mąk do pieczenia, dział o automatach do chleba i przepisy na takie chleby oraz masa innych przepisów na chleby pszenne, żytnie, chleby na drożdżach, chleby na zakwasie, na pieczywo codzienne, pieczywo słodkie, pieczywo słone, pizze, a nawet na słodkie drożdżowe ciasta. Z pewnością będzie to jedna z moich ulubionych książek kulinarnych.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd