Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Smaki na 52 tygodnie

Wydawnictwo: Bongo Media
7,33 (3 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788360740750
liczba stron
128
słowa kluczowe
kuchnia, potrawy, Gessler
język
polski
dodała
Ag2S

Niebanalny przewodnik po sezonowej kuchni polskiej, ale to też hołd złożony tradycyjnej kuchni polskiej. To opowieść o przygodzie z polskimi smakami przez okrągły rok. Adam Gessler jak mało kto potrafi pięknie opowiadać o swojej kulinarnej pasji. Miał być aktorem, został restauratorem, a w swojej książce udowadnia, iż jest nie tylko znawcą sztuki kulinarnej, ale także wnikliwym obserwatorem...

Niebanalny przewodnik po sezonowej kuchni polskiej, ale to też hołd złożony tradycyjnej kuchni polskiej. To opowieść o przygodzie z polskimi smakami przez okrągły rok. Adam Gessler jak mało kto potrafi pięknie opowiadać o swojej kulinarnej pasji. Miał być aktorem, został restauratorem, a w swojej książce udowadnia, iż jest nie tylko znawcą sztuki kulinarnej, ale także wnikliwym obserwatorem życia i ludzi. Jego wyselekcjonowane przepisy oprawione zostały w opowieści o wielkich tego świata, przyjaciołach autora oraz miejscach, które nierozerwalnie kojarzą mu się z wyszukanymi smakami.
Z książki Smaki na 52 tygodnie można nauczyć się nie tylko tego, jak zrobić maczankę krakowską czy leniwe, ale także dotknąć stylu życia kogoś, kto potrafi je smakować i szanuje przyjemność w każdym jej wymiarze. Na gawędę składają się opowieści o wyrazistych osobowościach, lokalach, do których warto zajrzeć, oraz potrawach, których smak bezwzględne trzeba poznać.

Główny zrąb książki stanowią felietony publikowane na łamach “Przekroju” w latach 2010-2011. Na uwagę zasługuje sama forma książki, którą, podobnie jak starą wersję tygodnika, czytelnik będzie musiał samodzielnie porozcinać. O oprawę graficzną książki zadbali Katarzyna Gałązka (fotografia) i Krzysztof Tkaczyk (rysunki). Wyjątkowość książki polega i na tym, iż ma osobisty charakter. Powstała z prawdziwego restauracyjnego i domowego życia, w kuchni, przy garnku, przy stoliku “U Kucharzy” i przy rodzinnym stole. Wszystkie przepisy są sprawdzone, a sztuczki i wskazówki, które zdradza Adam Gessler, bezcenne. To kuchnia serca.

 

źródło opisu: http://ksiazki.tv/n/1768

źródło okładki: http://ksiazki.tv/n/1768

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 256
Bartowski | 2015-10-09
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Rewelacja - fajne, sprawdzone przepisy.
Autor zdradza tajniki perfekcyjnego smaku potraw, umiejętnie wplatając w przepisy oraz komentarze proste ale skuteczne tricki z jednej strony ułatwiające gotowanie, a z drugiej polepszające smak potraw.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Alchemik

Kupiłam tę książkę na kiermaszu za 10 złotych i żałuję wydanych pieniędzy. Niestety podążyłam za opinią ogółu, a opinia ta mówi, że to jest świetna ks...

zgłoś błąd zgłoś błąd