Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Elementarz gotowania

Wydawnictwo: Agora SA
7,4 (10 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
2
7
2
6
1
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-268-0670-4
liczba stron
240
język
polski

Iza Frycz wierzy, że każdy jest w stanie nauczyć się gotować. Trzeba tylko poznać podstawowe zasady obowiązujące w kuchni. Cierpliwie, krok po kroku, wyjaśnia je, zaczynając od wyboru składników potrawy, poprzez ich przygotowanie, na samym gotowaniu czy pieczeniu kończąc. Radzi też w jaki sposób i z czym potrawę podać, aby w pełni wydobyć jej smak. Są to przepisy na dania tradycyjne, nic nie...

Iza Frycz wierzy, że każdy jest w stanie nauczyć się gotować. Trzeba tylko poznać podstawowe zasady obowiązujące w kuchni. Cierpliwie, krok po kroku, wyjaśnia je, zaczynając od wyboru składników potrawy, poprzez ich przygotowanie, na samym gotowaniu czy pieczeniu kończąc. Radzi też w jaki sposób i z czym potrawę podać, aby w pełni wydobyć jej smak. Są to przepisy na dania tradycyjne, nic nie da się zrobić na skróty. Nie są też modnie dietetyczne... I dlatego gotowane według elementarza potrawy mają niepowtarzalny smak i aromat.

 

źródło opisu: www.merlin.pl

źródło okładki: www.merlin.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 337
pokropce | 2013-02-10
Przeczytana: 2013 rok

Krok po kroku wyjaśnia autorka jak przyrządzić daną potrawę, dla takiego osobnika jak ja, co to umiejętności może i posiada, ale talentu zero jest to wielka pomoc. Ładne zdjęcia na plus.
Podział na działy jest następujący:
Zupy, Ryby, Mięsa, Drób, Dania z mąki i jajek, Dania z różnych stron świata, Ciasta i ciasteczka. A wśród przepisów m.in. de volaille, tiramisu, ratatuj, knedle, gulasz, barszcz ukraiński czy ryba po grecku.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Kocham cię, Lilith

Do sanatorium w pięknym Beskidzie Śląskim przyjeżdża młody kuracjusz Robert chce bardzo podreperować swoje zdrowie i wypocząć, jednak przez cały czas...

zgłoś błąd zgłoś błąd