rozwiń zwiń

Herbata. 100 przepisów

Okładka książki Herbata. 100 przepisów
Mary Ward Wydawnictwo: Bellona kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Bellona
Data wydania:
2012-12-01
Data 1. wyd. pol.:
2012-12-01
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
Tłumacz:
Karolina Lossman-Bołdok
Tagi:
herbata przepisy
Średnia ocen

                6,6 6,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,6 / 10
16 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
251
50

Na półkach: ,

Nie mogę ocenić książki pod względem aspirowania przez nią do książki kucharskiej, gdyż jestem laikiem w tych sprawach - wydaje się być przyzwoita.

Jeśli chodzi natomiast o tę książkę jako przewodnik po świecie herbat, to wypada ona blado. Dużo niepotrzebnych informacji jak np. historia Chin w pigułce (pytam po co?). Rozumiem fragmenty dotyczące "kwestii herbacianych", ale podbój Chin przez mongołów czy budowa muru są tu totalnie niepotrzebne.
Pan Daniel omawia parzenie herbaty jakby miał do czynienia, co najmniej z 5-letnim dzieckiem (po zaparzeniu proszę odłożyć torebkę wraz z łyżeczką na spodek:) ). Aczkolwiek same informacje dotyczące parzenia są ciekawe.
Do tego mało (lub bardzo ogólne informacje) dotyczące rodzajów herbat czy ich charakterystyki umożliwiającej rozpoznanie. Pan Daniel skupia się głównie (niestety) na herbacie czarnej i zielonej (także w torebkach - czemu osobiście odnawiam miana herbaty). Brak jest informacji o szlachetnej herbacie białej czy zółtej oraz czerwonej.

Jako przewodnik po, nie zawaham się tego powiedzieć, sztuce parzenia i picia herbaty pozycja ta wydaje się za mało "informacyjna". Ja osobiście czuję niedosyt.

Nie mogę ocenić książki pod względem aspirowania przez nią do książki kucharskiej, gdyż jestem laikiem w tych sprawach - wydaje się być przyzwoita.

Jeśli chodzi natomiast o tę książkę jako przewodnik po świecie herbat, to wypada ona blado. Dużo niepotrzebnych informacji jak np. historia Chin w pigułce (pytam po co?). Rozumiem fragmenty dotyczące "kwestii herbacianych", ale...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    103
  • Przeczytane
    31
  • Posiadam
    23
  • Teraz czytam
    4
  • Kulinarne
    3
  • Herbata
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Ulubione
    2
  • Kulinaria
    2
  • Chciałabym
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Herbata. 100 przepisów


Podobne książki

Przeczytaj także