Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Jedyne praktyczne przepisy

Książka jest przypisana do serii/cyklu "Klasyka Kuchni Polskiej". Edytuj książkę, aby zweryfikować serię/cykl.
Wydawnictwo: Nowy Świat
8,22 (9 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
3
9
1
8
1
7
3
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-7386-367-5
liczba stron
336
język
polski
dodał
justi

Współczesne wydania klasycznych dzieł polskiej sztuki kulinarnej są doskonałą publikacją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i entuzjastów posiłków opartych na naturalnych produktach. Słynne książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej utrzymane w klimacie staroświeckiego domostwa przenoszą czytelnika do świata pełnego ciepła, zapachów, bogactwa zasobnych spiżarni i cynowych...

Współczesne wydania klasycznych dzieł polskiej sztuki kulinarnej są doskonałą publikacją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i entuzjastów posiłków opartych na naturalnych produktach. Słynne książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej utrzymane w klimacie staroświeckiego domostwa przenoszą czytelnika do świata pełnego ciepła, zapachów, bogactwa zasobnych spiżarni i cynowych naczyń.

Najnowsze edycje zachowując piękny styl dziewiętnastowiecznej polszczyzny, mają uwspółcześnioną pisownię oraz towarzyszące przepisom wygodne tabele przeliczeń miar i wag wraz z licznymi współczesnymi komentarzami. Czytelnik znajdzie w nich przepisy na cały rok od: ciast, nalewek i kompotów zaczynając, po konfitury, syropy, marynaty i sery.

 

źródło opisu: http://www.nowy-swiat.pl/ns/?p=966

źródło okładki: http://www.nowy-swiat.pl/ns/?p=966

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2217
Lady_B | 2011-10-14
Na półkach: Przeczytane

Przepisy bardziej do poczytania, poznania co i w jaki sposób przyrządzano w XIX wiecznej Polsce, albo raczej u XIX wiecznych Polaków pod zaborami:) Proporcje nastawione na produkcję masową (z jednego przepisu na pierniczki wyszłoby z 8 kg ciasta), ale z drugiej strony czemu by nie spróbować:)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Jackass!

Na początku nie byłam pewna czego mogę spodziewać się po tej Jednotomówce Waneko. Z okładki uśmiechał się do mnie chłopak, otoczony nogami kolegi, odz...

zgłoś błąd zgłoś błąd