Smakosz warszawski. Potrawy dawne i nowe

Okładka książki Smakosz warszawski. Potrawy dawne i nowe
Hanna Szymanderska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka kulinaria, przepisy kulinarne
222 str. 3 godz. 42 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Prószyński i S-ka
Data wydania:
1999-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1999-01-01
Liczba stron:
222
Czas czytania
3 godz. 42 min.
Język:
polski
ISBN:
83-7255-496-X
Tagi:
kuchnia polska kuchnia warszawska
Średnia ocen

                6,0 6,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,0 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
464
70

Na półkach: ,

Nie jestem wielbicielką kuchni polskiej, ale ta ciekawie napisana i ładnie wydana książka przypadła mi do gustu. Zawiera przepisy na proste dania, niewyszukane, ale jednoczenie wykwintne i z charakterem - warszawskim, ma się rozumieć. Kojarzą mi się z klimatami przedwojennej Warszawy, Karierą Nikodema Dyzmy, chłopakami z Chmielnej i dawnym barem Zodiak, gdzie we wczesnych latach 80-tych mama kupowała mi genialne drożdżowe paszteciki z mięsnym nadzieniem :)
Edit, 9.08.22: już wiem, co to były za paszteciki - ze specjalnego automatu radzieckiej produkcji; takich automatów w Polsce ostało się zaledwie kilka, m. in. w Szczecinie - i jest to tzw. pasztecik szczeciński, z pieczonego w maszynie ciasta drożdżowego, z nadzieniem :) Ostatnio widziany i jedzony w 2014 na dworcu w Kamieniu Pomorskim. Please, jeśli macie wiedzę, gdzie w Warszawie można ( i czy w ogóle można) nabyć takie paszteciki, dajcie znać :))

Nie jestem wielbicielką kuchni polskiej, ale ta ciekawie napisana i ładnie wydana książka przypadła mi do gustu. Zawiera przepisy na proste dania, niewyszukane, ale jednoczenie wykwintne i z charakterem - warszawskim, ma się rozumieć. Kojarzą mi się z klimatami przedwojennej Warszawy, Karierą Nikodema Dyzmy, chłopakami z Chmielnej i dawnym barem Zodiak, gdzie we wczesnych...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    24
  • Kulinaria
    5
  • Przeczytane
    4
  • Chcę w prezencie
    2
  • Posiadam
    2
  • Inni
    1
  • Historia Polski
    1
  • Dziupla/bookcrossing/
    1
  • Jedzenie
    1
  • Literatura gastronomiczna
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Smakosz warszawski. Potrawy dawne i nowe


Podobne książki

Przeczytaj także