LubimyCzytać.pl
Oficjalna grupa serwisu LubimyCzytać.pl. Poruszamy tutaj kwestie dotyczące serwisu: rozwój, propozycje nowych funkcjonalności, zgłaszanie błędów, wszelkie pytania do administracji i wszystko, co dotyczy serwisu.
923445 czytelników
480 dyskusji
23696 wypowiedziPokaż ostatnią
Plagiaty recenzji
liczba postów na stronie: 
książek: 7006
allison
31-07-2019 17:00
Dziękuję serdecznie Użytkownikom (zwłaszcza Marzenie i Johnsonowi), którzy dziś do mnie napisali i ostrzegli przed Krisem - przyjęłam go do znajomych, sądząc, że to ...inny Kris (w końcu nicki się tu nieraz powtarzają).

Byłam pewna, że po tej burzy na forum moderatorzy gościa usunęli albo zablokowali, ale się myliłam.
A przecież facet popełnia przestępstwo (bo to nie jest "tylko" wykroczenie).

Może moderatorzy LC powinni sprawdzić u prawnika, co należy do ich obowiązków.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 409
HypatiazAleksandrii
02-08-2019 14:01
Powiem szczerze, że cały czas miałam nadzieję, że administratorzy LC to poważni ludzie i będą dbać o swój wizerunek. Widać się pomyliłam.
Ta grupka czytelników, która wciąż walczy z kłamstwem na LC w obronie swoich opinii, należy do wymierającego gatunku. Trzymam kciuki za Was wszystkich.

Admini LC - czas posypać głowę popiołem. Wstyd i hańba.
Wasza nieruchawość w tej kwestii mnie zadziwia.

I chyba najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że dobro jednych może być deptane przez innych, a REAKCJĄ ADMINISTRACJI LC jest OBOJĘTNOŚĆ.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 561
Mylengrave
02-08-2019 15:36
Nie mogę w to uwierzyć.
Gdyby jeszcze ktoś miał na tym zarabiać, ale plagiatować dla samego wstawienia recenzji?
Bardzo lubię LC, to jedyne miejsce w sieci, w którym funkcjonuję, zawsze mi się wydawało takie inne, pozbawione hejtu, bo tu się przecież nie zarabia plus jak ktoś czyta książki, to z góry zakładam, że jest "trochę bardziej" np. kulturalny, mądry, światowy, tolerancyjny, itd.
Kurczę.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 2392
LubimyCzytać
02-08-2019 15:46
Drodzy Użytkownicy,
użytkownik KRIS po naszej interwencji usunął wszystkie splagiatowane treści, w związku z czym dostał od nas drugą szansę. Wie jednak, że jeśli sytuacja się powtórzy, jego konto zostanie trwale zablokowane, a wszystkie dotychczas napisane opinie - bez względu na to, czy są plagiatami, czy nie - usunięte.

Pozdrawiamy,
Administracja LC
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 1212
AuroraBorealis
02-08-2019 15:58
A co z kontami widmami? Zostały wszystkie sprawdzone i przeswietlone ewentualnie usunięte czy zablokowane? Pytam bo w nowej opinii Krisa jest jedno takie konto nadal, jeśli dobrze kojarzę to Ametystium.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 1260
byłem_fprefectem
03-08-2019 00:24
To może jeszcze wprowadzić nowy status, jest czytelnik; bibliotekarz; autor; oficjalny recenzent... a dla takich jak kris status plagiator coby użytkownicy wiedzieli z kim mają do czynienia jak ich do zaprzyjaźnienia zaprosi.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 217
Internetowa_cela
03-08-2019 12:09
Nie spotkałem się z faktem sięgania bezprawnie po moje treści, sam nigdy nie tylko bym na to nie wpadł. Nie przeszłoby mi przez głowę, aby użyć czyjś tekst bez określonego wyróżnienia. A propos wyróżnienia, od dawna zastanawia mnie istotny fakt, dlaczego w tym miejscu mogę modyfikować swoje wypowiedzi, a w miejscu na opinię jest to niemożliwe.

Czy nikt z Was o tym nie myślał? Dlaczego nie można wykorzystać tego samego skryptu do okienka Opinii i tam móc wyróżnić określony cytat?

Tyle w skrócie ode mnie... co na to Administracja portalu?
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 1375
Monika
06-08-2019 00:52
Dawno temu było Administracji zgłaszane, oj, bardzo dawno, będzie już kilka lat, ale jakoś chęci ulepszenia tego elementu serwisu nie widać. Formatowanie tekstu to luksus, który bardzo skąpo i tylko w wybranych miejscach nam udostępniają. Bo jeszcze by się nam poprzewracało w głowach, gdybyśmy wszędzie mogli z czegoś tak wspaniałego korzystać...
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 100
Patriseria
03-08-2019 21:24
Ostatnio znalazłam bloga dziewczyny, która kradła recenzje innych osób. Miała bardzo dużo książek, których była ambasadorką - to straszne. P.S przestanę wrzucać streszczenia ;)
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 779
Monika
03-08-2019 22:14
Plagiaty, konta widma...to wszystko godne potępienia czy choćby ignorowania. Ale...niestety...wiele osób po prostu przyjmuje/zaprasza do znajomych bezmyślnie. Byle więcej...
Wiele osób nie zadaje sobie trudu, żeby zajrzeć na konto. I sprawdzić jak ktoś pisze, o czym pisze, czy ma ze mną jakieś punkty styczne, czy może mnie zainspirować...
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 403
Maciek
04-08-2019 08:16
Zastanawiam się czy Kris na tym nie zarabia. Wystawia praktycznie same oceny 10/10, zakłada sztuczne konta, kolekcjonuje znajomych - może to jakiś nieudolny marketingowiec - takie rzeczy zdarzają się na innych portalach, to czemu nie tutaj? Szczególnie, że nie raz w dyskusjach, najczęściej pod artykułami sponsorowanymi, zdarzają się hurraoptymistyczne wypowiedzi z jakichś dziwnych kont z jedną przeczytaną książką i zerową aktywnością.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 1212
AuroraBorealis
04-08-2019 09:58
Maciek jeśli miałbyś rację to byłoby to według mnie nie tyle "straszne" co żałosne.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
książek: 217
Internetowa_cela
04-08-2019 13:04
Nie wiem, o kogo chodzi, ale już zrobiono mu bezpłatną reklamę... i może oto właśnie mu chodzi... choć sama działalność warta jest milczenia i ignorowania. Czy może wręcz omijania szerokim łukiem, bo jeśli ktoś za każdym prawie razem ocenia 10/10 to w istocie nie ma bladego pojęcia o tym, co robi.
Użytkownicy oznaczyli ten post jako spam
Aby napisać wypowiedź musisz być zalogowany. Logowanie
Moderatorzy
zgłoś błąd zgłoś błąd