$COOKIE_INFO$
Najnowsze opinie czytelników
książek: 165
León Woliński | 2017-03-27
O książce: Klub Julietty
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Nie znam za bardzo przemysłu porno. Obiło mi się niejednokrotnie o uszy nazwisko autorki. Zawsze miało niegatywny wydźwięk.
Bałem się tej książki i na początku wogólę nid chciałem jej ruszać. Zwykła ludzka ciekawość.
I książka mi się spodobała. Jest zdecydowanie inna niż wszystkie inne erotyki jakie czytałem.

Jesten ciekaw ile z osób które dały najniższe noty doczytało do końca.

Ja daje jej szansę, bo też jest tylko człowiekiem.

książek: 176
Syn | 2017-03-27
Dodana: dzisiaj

"Na skraju strefy" to bardzo dobra książka, idealnie pasująca do FABRYCZNEJ ZONY.Fabularnie wyróżnia ją to że głównym bohaterem jest żołnierz, a nie typowy stalker (choć potem bliżej mu do tego drugiego).Jest to tom 1, co daje wręcz pewność kontynuacji.Wiec pozostaje mi tylko czekać....i tyle;)

książek: 35
Ania Kantorczyk | 2017-03-27
O książce: Inwigilacja
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Tatar dla literackiego mięsożercy :P

http://dlalejdis.pl/artykuly/inwigilacja_recenzja

książek: 187
MuszkaOwocowka | 2017-03-27
Na półkach: 2017, Posiadam, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Moja pierwsza książka poruszająca temat samobójstwa. Była naprawdę bardzo dobra. Tylko ja jestem wieczną optymistką i nie przemówiło to do mnie, jak należało. Nie rozumiałam Hannah i pewnie nie zrozumiem. To, jak człowiek może sobie odebrać życie, jest dla mnie zagadką. Nigdy bym się nie odważyła i to do tego z takich powodów. Niektóre z nich były tak naciągane, mało to osób ma problemy w szkole? Z małej ilości osób się wyśmiewa? Tylko, że tutaj plotki o głównej bohaterce towarzyszą jej cały czas, podczas gdy normalnie trwa to góra parę miesięcy, ludzie zapominają i podążają do większej sensacji. Nie wiem, czemu akurat tu trwa to rok czy dwa lata. Dla mnie to trochę dziwne, ale się nie znam, całe szczęście rzadko bywam w takie sytuacji, żeby ktoś się ze mnie, aż tak naśmiewał, ale ogólnie książka była naprawdę fajna.

książek: 247
Agnieszka | 2017-03-27
O książce: Ta chwila
Na półkach: 2017, Posiadam, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Bardzo długo nie mogłam jej skończyć. Całkowicie nie w moim stylu.
Mało porywająca, trochę takie flaki z olejem ;/

książek: 306
Anna | 2017-03-27
O książce: Powrót Króla
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Czy może być coś bardziej fascynującego i niezwykłego niż postać hobbita? (dla tych którzy nie czytali, nie wiedzą o co chodzi, jeżeli tacy gdziekolwiek istnieją- to właśnie hobbici dostali tą zaszczytną i trudną rolę przechowania i przetransportowania pierścienia- rzeczy o której rozchodzi się we wszystkich trzech tomach cyklu o Władcy Pierścieni)

Nie mogę przestać zachwycać się rodem hobbitów. Świadomi swoich fizycznych niedoskonałości nie uważają siebie za kogoś wielkiego, mężnego i zdolnego osiągać szczyty. I właśnie to jest w nich najpiękniejsze, bo prawda jest zupełnie inna- poprzez swoją pokorę, wewnętrzny głos rozsądku który nie pozwala zaślepić umysłu łatwą i szybką możliwością zdobycia ogromnej władzy, opanowanie, oddanie dla przyjaciół, wytrwałość i nieustanne dążenie do celu pokazują najpiękniejsze i najwartościowsze cechy jakie może mieć bohater.
Oni myślą że się nie nadają, i przez to nadają się najbardziej na świecie.
Kto by pomyślał, że takie niziołki, takie małe...

książek: 150
Agnieszka | 2017-03-27
O książce: Pierwszy raz
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Nie wiem skąd taki zachwyt tą książką i tak wysokie oceny. Mnie osobiście historia nie porwała, wynudziłam się strasznie przy czytaniu. Owszem, powieść porusza ważne kwestie, takie jak: miłość, rodzina, choroba ale mimo wszystko nie jest napisana, aż tak rewelacyjnie...

książek: 228
Mila Pi | 2017-03-27
Na półkach: 2017, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Ciekawy pomysł, akuratny styl, bez trywialnych, populistycznych elementów. Bogaty, lecz nie grafomański, a to razi mnie na kilometr, ba, wyczuwam go po okładkach i jestem w stanie wytropić po pierwszym akapicie. No ale do rzeczy. Niby wszystko ok, nie-papierowe postacie, ciekawy fragment życia angielskiej prowincji na przykładzie jednej rodziny, a jednak oprócz zaciekawienia rozwojem akcji (choć bez jakichś silniejszych wrażeń), ot byle dowiedzieć się w końcu, do czego to prowadzi, nie odczuwałam jakichś większych emocji, a nieśpiesznej akcji nie rekompensuje warstwa psychologiczna.
Zakończenie z tych niejednoznacznych, co zawsze pozostawia mnie nieusatysfakcjonowaną.

książek: 149
girlinether | 2017-03-27
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Moja ukochana seria. Książki, które były definicją mojego dzieciństwa. Ostatnia część była jednocześnie największym sukcesem i porażką J.K. Rowling. Sukcesem, gdyż czytelnik, podrośnięty od wydania "Kamienia Filozoficznego", mógł zobaczyć wielowymiarowe postacie, które mimo stania po "dobrej stronie", do końca dobre nie były. Porażką, bo "Insygnia Śmierci" to już nie jest bajka dla dzieci. Następuje zderzenie z rzeczywistością. Dumbledore zabijał dla "większego dobra", a Snape tak naprawdę był bohaterem wojennym. Klimat niepowtarzalny, a świat, w którym istnieje Hogwart, to marzenie tysięcy ludzi (także moje).

książek: 271
Riahnon | 2017-03-27
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Remigiusz Mróz sprawdza się w każdym kolejnym gatunku, którego się dotknie. Tu nakreślił barwny obraz międzywojennej Warszawy, stylem przypominał mi nieco serial "Peaky Blinders" (co uznaję za plus), trochę kryminał, trochę kryminał, trochę dramat historyczny.
Książka niezła tylko autor musi się zdecydować: albo domyka wszystkie wątki, albo kolejne części wypuszcza szybciej, bo pozostawienie czytelnika w tym momencie historii jest po prostu nieeleganckie.

książek: 1263
ROB | 2017-03-27
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

bardzo zabawny komiks ciekawe swoją drogą czy autorzy asteriksa sądzili się z autorem ;p

książek: 639
Łukasz_wawa | 2017-03-27
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Książkę podciągnąłem siostrze. Żałuję. Wydumane i naciągane. Kobiety nie są ślepe i głupie jak główna bohaterka.
Za to spodobały mi się sylwetki przyjaciółek Katarzyny ze studiów. Choć są nieco tendencyjne (jak gruba, to lubi jeść i ma dzieci; jak zadbana i szczupła, to samotna, rycząca czterdziestka...). Szkoda, że to nie żadna z nich jest główną bohaterką.

książek: 1394
Yelahiah | 2017-03-27
O książce: Cmętarz zwieżąt
Dodana: dzisiaj

Do twórczości Stephena Kinga podchodziłam z lekkim niedowierzaniem. Spotkałam się z wieloma opiniami ,głównie takimi ,że potrafi jak mało kto przestraszyć i zadziwić. Długo się broniłam ,aż w końcu zaciekawiona sięgnęłam po "Cmętarz zwieżąt" I co? Z opinii wyczytanych na różnych forach internetowych spodziewałam się czegoś strasznego, czegoś co nie da mi spać po nocach i głęboko odciśnie w mojej psychice.Tymczasem dostałam powieść, którą owszem zgrabnie się czyta , ciekawa jest na tyle by przeczytać od deski do deski. Co jeszcze? Wzbudza lekki niepokój, ciekawość, mimo,że w zasadzie czytelnik z dużym wyprzedzeniem przewiduje akcję, kilka razy wzbudza ogromny smutek, w kilku momentach oburzenie, lekkie zniesmaczenie,żal ale na pewno nie wzbudza strachu. Książka ta opisuje całkiem możliwą do zaistnienia historię śmierć która może doprowadzić do histerii i utraty logicznego myślenia co z wątkiem ludowych opowieści o charakterze ponad naturalnym może zawiać grozą jednak wszystko to...

książek: 18
Michał | 2017-03-27
O książce: Droga
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Droga zmienia czy tylko ujawnia?

Obie­cy­wa­łem sobie od dawna, że „Drogę” Cor­ma­ca McCar­thy prze­czy­tam w ory­gi­na­le ze wzglę­du na za­chwa­la­ny, zwię­zły styl. I zde­cy­do­wa­nie, je­że­li zna­jo­mość an­giel­skie­go na to po­zwa­la, warto. Krót­kie, oszczęd­ne zda­nia, słowa cięż­kie jak ka­mie­nie świet­nie ko­re­spon­du­ją z przy­gnę­bia­ją­cą tre­ścią. W „Drogę” ru­sza­my razem z męż­czy­zną i jego synem. Nigdy nie po­zna­je­my ich imion, nie wiemy skąd wy­ru­szy­li, wiemy tylko dokąd zmie­rza­ją – na po­łu­dnie. Mają na­dzie­ję prze­drzeć się przez spa­lo­ną, po­kry­tą po­pio­łem i do­go­ry­wa­ją­cą Ame­ry­kę w re­jo­ny, gdzie być może jesz­cze tli się życie. Wę­dru­ją wzdłuż ty­tu­ło­wej drogi, jed­nej z nie­wie­lu po­zo­sta­ło­ści już nie­ist­nie­ją­ce­go świa­ta, każ­de­go dnia wal­cząc o prze­trwa­nia.

Naj­waż­niej­sza lek­cja
Cor­mac McCar­thy pro­wa­dzi bo­ha­te­rów przez ko­lej­ne po­tycz­ki o prze­ży­cie, po­ka­zu­jąc do jak nie­wiel­kie­go, acz zwar­te­go...

książek: 2363
Dona | 2017-03-27
O książce: Zmiana
Dodana: dzisiaj

Kolejną książkę Moniki Jaruzelskiej przeczytałam z dużym zainteresowaniem. O rodzinie były jej poprzednie pozycje, w „Zmianie” jesteśmy w centrum rozmów i rozważań na temat dokonujących się zmian w życiu i otoczeniu. Ciekawe rozmowy z ludźmi, którzy nie jedną zmianę mają za sobą, czy w sposób wymierny mają na nią wpływ.: z prof. Godzic, socjologiem czy Paulina Młynarską .

Książka skłania do refleksji, wprowadza czytelnika w ciekawszy, nowszy swiat a krótkie błyskotliwe felietony niejednokrotnie przywołują uśmiech na twarzy.

Ciekawa, lekka, dobra książka , polecam !!

książek: 1263
ROB | 2017-03-27
O książce: Alfa 1
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

całkiem fajna seria komiksowa każdy tom zawierał kilka komiksów plus ciekawostki o mdzi.ufo czarnych dziurach obcych itp itd

książek: 1263
ROB | 2017-03-27
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

klasyczna fantasy w stylu RPG bardziej znana z OAV z 1990r interesujący bohaterowie solidna akcja niezła historia

książek: 391
Małgosia | 2017-03-27
Dodana: dzisiaj

"...cudze chwalicie swego nie znacie,sami nie wiecie co posiadacie..." To właśnie czuję po spotkaniu z twórczością pani Cherezińskiej.Sama autorka nazywa swoje dzieło "polską grą o tron" i w tym wypadku przyznam jej rację.Niesamowite jest to,że książka jest nabita faktami historycznymi z okresu panowania Królów Polski.Przepiękne księżne,szlachetni rycerze,grzeszni książęta,intrygi,zemsta oraz chęć zawładnięcia tronem....Pojawiają się również elementy fantastyki,takie jak czarna magia czy wierne Gryfy...Całość niezwykle udana,na pewno sięgnę po kolejne książki tej autorki i polecam fanom historii i fantazji.

książek: 149
girlinether | 2017-03-27
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Książka, na której opierało się całe moje dzieciństwo. Przeczytałam ją jako dwunastolatka niezliczoną ilość razy. To ona zapoczątkowała, razem z Harry'm Potterem, moją miłość do fantastyki.

książek: 107
erin97 | 2017-03-27
O książce: MMA fighter. Walka
Na półkach: Przeczytane
Dodana: dzisiaj

Musiałam przeczytać, przeczytałam i przepadłam. Zakochałam się w tej powieści. Ma w sobie wszystko czego oczekuję od erotyku.
To nie możliwe by do pierwszych stron zżyć się z bohaterami a jednak Vi Keeland sprawiła, że tym razem tak się stało. Ona to tajemnicza i skryta prawniczka. Nie mogłam jej nie polubić (przyszli prawnicy zrozumieją). Podoba mi się, że mimo iż dziewczyna ma za sobą trudne chwile wcale nie jest szarą myszką. To łamie typowy schemat erotyku.
Z nim jest podobnie. Facet ma charakter i wie czego chce. Oboje wiedzą czego chcą i to mi się podoba. Lubię zdecydowanych bohaterów. Dodatkowo Nico jest przystojny i wysportowany. Oczywiście jako najlepszy zawodnik MMA ma też pieniądza, ale tego się tylko domyślam. On nie rzuca nimi na lewo i prawo, nie mówi ile ma na koncie. Nie jest obrzydliwie bogaty jak większość popularnych romantyków. Za to w pierwszej kolejności polubiłam tę książkę. Za ludzkich, pełnych emocji bohaterów i łamanie obowiązujących schematów....


Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd