Frances Murray

Frances Murray właśc. Rosemary Booth (ur. 10 lutego 1928 w Glasgow, Szkocja) – brytyjska (szkocka) powieściopisarka. Studiowała na Uniwersytecie w Glasgow (1945-1947). W 1950 wyszła za mąż za Roberta... Frances Murray właśc. Rosemary Booth (ur. 10 lutego 1928 w Glasgow, Szkocja) – brytyjska (szkocka) powieściopisarka.

Studiowała na Uniwersytecie w Glasgow (1945-1947). W 1950 wyszła za mąż za Roberta Edwarda Bootha. Po dalszych studiach na uniwersytecie w St Andrews i Dundee College of Education uzyskała uprawnienia nauczyciela historii. Pracę w zawodzie łączyła z pisaniem książek. Pierwszą powieść opublikowała w 1966.
Bibliografia:

1966 Ponies on the Heather
1972 The Dear Colleague
1973 The Burning Lamp (wyd. polskie Lampa w mroku, Iskry 1986)
1975 The Heroine's Sisters
1975 Ponies and Parachutes
1976 Red Rowan Berry
1978 Castaway
1978 White Hope
1983 Payment for the Piper
1985 Belchamber Scandal
1986 Shadow Over the Islands
2009 Painted Wall Cloths in Sweden

źródło opisu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Frances_Murray

pokaż więcej
Wszystkie Poza moją biblioteczką W mojej biblioteczce Pokaż książki znajdujące się:
Lampa w mroku
Lampa w mroku
Frances Murray

7,55 (11 ocen i 1 opinii)
Lampa w mroku
"Lampa w mroku" to piękna opowieść o losach młodziutkiej pielęgniarki, uczennicy słynnej Florence Nightingale, która decyduje się wyjechać z Anglii do prowincjalnego miasteczka na Dzikim Zac...
czytelników: 27 | opinie: 1 | ocena: 7,55 (11 głosów)

Wywiad z autorem

Chciałbyś zadać pytanie swojemu ulubionemu autorowi?
Dołącz do grupy „Rozmowy z autorami” i zaproponuj pytania, my zorganizujemy wywiad.

Dyskusje o autorze

1
15
12
Tylu naszych czytelników chce przeczytać książki tego autora.
Tyle osób przeczytało książkę tego autora.
Tyle książek tego autora znajduje się w naszej bazie.

Fani autora (0)

Lista jest pusta

Czytelnicy (15)

zgłoś błąd zgłoś błąd