Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Richard A. Knaak

amerykański pisarz fantasy, prywatnie chemik na Uniwersytecie Illinois w Champaign-Urbana. Richard A. Knaak zainteresował się fantastyką po przeczytaniu książki Andre Norton pt. Storm over Warlo... amerykański pisarz fantasy, prywatnie chemik na Uniwersytecie Illinois w Champaign-Urbana.

Richard A. Knaak zainteresował się fantastyką po przeczytaniu książki Andre Norton pt. Storm over Warlock.

Bibliografia

Dragonlance

1995 Legenda o Humie (1988 The Legend of Huma)
1998 Minotaur Kaz (1990 Kaz the Minotaur)
2003 Kraina Minotaurów (1996 Land of the Minotaurs)
1999 Reavers of the Blood Sea
2000 The Citadel
Minotaur Wars
2003 Night of Blood
2004 Tides of Blood
2005 Empire of Blood
Ogre Titans Trilogy
2007 The Black Talon
2008 The Fire Rose
2009 Final Ogre Titans Book

Dragonlance: Tales (razem z Tracy Hickman, Margaret Weis i Michaelem Williamsem)

1992 The Reign of Istar
1992 The War of the Lance

Smocze Królestwo (Dragonrealm)

2000 Ognisty smok (1989 Firedrake)
2000 Lodowy smok (1989 Ice Dragon)
2001 Wilczy hełm (1990 Wolfhelm)
2001 Mroczny rumak (1990 Shadow Steed)
1993 The Crystal Dragon
1994 The Dragon Crown
1997 The Horse King

Smocze Królestwo (Dragonrealm : Origin of Dragonrealm)

2002 Ukryty świat (1991 The Shrouded Realm)
2002 Dzieci smoka (1991 Children of the Drake)
1992 Dragon Tome

Diablo

2001 Dziedzictwo Krwi (2001 Legacy of Blood)
2003 Królestwo Cienia (2002 The Kingdom of Shadow)
2006 Pajęczy Księżyc (2006 Moon of the Spider)
Trylogia Wojna Grzechu (The Sin War):
2006 Birthright
2007 Scales of the Serpent
2007 The Veiled Prophet

Warcraft

2001 Dzień Smoka (2001 Day of the Dragon)
2008 Night of the Dragon
2010 Stormrage
Wojna Starożytnych (War of the Ancients)
2007 Studnia Wieczności (2004 The Well of Eternity)
2007 Dusza Demona (2004 The Demon Soul)
2008 Rozbicie (2005 The Sundering)
Trylogia Sunwell (Sunwell Trilogy)
2005 Smocze łowy (2005 Dragon Hunt)
2006 Shadows of Ice
2007 Ghostlands

The Age of Conan
2006 The God in The Moon
2006 The Eye of Charon
2006 The Silent Enemy

Inne Nowele
1993 King of the Grey
1995 Frostwing
1995 The Janus Mask
1996 Dutchman
1999 Ruby Flames
2009 Beastmaster: Myth
pokaż więcej
Data urodzenia:
28 maja 1961

Płeć:
mężczyzna

Miejsce urodzenia:
Chicago, USA

Oficjalna strona:
Przejdź do strony www

Tematyka:
fantasy

Wszystkie Poza moją biblioteczką W mojej biblioteczce Pokaż książki znajdujące się:

Wywiad z autorem

Chciałbyś zadać pytanie swojemu ulubionemu autorowi?
Dołącz do grupy „Rozmowy z autorami” i zaproponuj pytania, my zorganizujemy wywiad.

Dyskusje o autorze

26
1817
1912
Tylu naszych czytelników chce przeczytać książki tego autora.
Tyle osób przeczytało książkę tego autora.
Tyle książek tego autora znajduje się w naszej bazie.

Fani autora (51)

Czytelnicy (1817)

Cytaty tego autora (2)
lista cytatów dodaj cytat
Powiązane treści
„Fałszywy prorok” już w księgarniach

Dzisiaj do księgarń trafia „Fałszywy prorok” Richarda A. Knaaka – czyli trzeci już, ostatni tom trylogii „Diablo. Wojna grzechu”, cyklu opartego na bestsellerowej, wielokrotnie nagradzanej grze Blizzard Entertainment. 


więcej
więcej powiązanych treści
zgłoś błąd zgłoś błąd